Poznati svi sudionici Lige prvaka. Ovo su klubovi koji prijete Dinamu

Vidi originalni članak

Nakon posljednje tri utakmice play-offa Lige prvaka dobili smo sva imena sudionika najjačeg klupskog natjecanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji su Ligu prvaka izborili Ajax, Club Brugge i Slavia Prag. Ajax, prošlogodišnji polufinalist, s ukupnih 2:0 je izbacio APOEL, Belgijci su dva puta bili bolji od Cluja (1:0 i 2:1), a Slavia je s ukupnih 2:0 izbacila LASK.

U ovoj sezoni Lige prvaka nakon tri godine Hrvatska će imati predstavnika. Ponovno će to biti Dinamo koji je rutinski prošao kvalifikacije. Hrvatski prvak bit će smješten u trećoj jakosnoj skupini i neće moći igrati protiv Lyona, Bayera, Salzburga, Olympiakosa, Club Bruggea, Valencije i Intera. 

Iz prve jakosne skupine Dinamu prijete branitelj naslova Liverpool, osvajač Europa lige Chelsea te nacionalni prvaci Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern, PSG i Zenit. 

U drugoj jakosnoj skupini su Real, Atletico, Borussia, Napoli, Šahtar, Tottenham, Ajax i Benfica, a u najslabijem potu Lokomotiv, Genk, Galatasaray, Leipzig, Slavia, Crvena zvezda, Atalanta i Lille. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb je na rasporedu u četvrtak od 18 sati. Prve utakmice igraju se 17. i 18. rujna. Svaka pobjeda u grupnoj fazi donosi 2,7 milijuna eura, a remi 900 tisuća. Po dvije najbolje momčadi iz svake skupine će proći u osminu finala, trećeplasirani odlazi u Europa ligu, a samo posljednja momčad u skupini završava europsku avanturu.

 

 

Vezani članci