FOTO/VIDEO  Poznate skupine Svjetskog srednjoškolskog futsal prvenstva

Vidi originalni članak
U muškoj konkurenciji sudjelovat će 23 ekipe, raspoređene u šest skupina, a Hrvatsku će predstavljati najbolji s Državnog prvenstva prošle godine, futsal igrači Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole Samobor. Protivnici će im biti predstavnici Izraela, Nizozemske, Kine, Bugarske i Gruzije. U nastavku pročitajte i ostatak ždrijeba u muškoj konkurenciji te parove u kategoriji djevojaka.
Ždrijeb Svjetskog srednjoškolskog futsal prvenstva, koje se početkom travnja održati u Poreču, donio je hrvatskim predstavnicima, učenicima Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole Samobor za protivnike Izraelce, Nizozemce, Gruzijce, Kineze i Bugare. U konkurenciji djevojaka, Lijepu našu će predstavljati Športska gimnazija iz Zagreba, koja se nalazi u skupini s Turskom, Belgijom, Kinom i Portugalom.
Recimo odmah da su Turkinje braniteljice naslova s prošlog Prvenstva, koje se održavalo na talijanskom otoku Sardiniji.

- Jako smo zadovoljne ždrijebom, ali nas muči Portugal jer je to jedna jako kvalitetna ekipa. Nadamo se da ćemo moći parirati većini ekipa i očekujemo naravno dobre rezultate s obzirom da imamo dosta kvalitetnih cura koje mogu dosta toga postići, rekla je za web stranicu svoje škole Melani Mihić, futsal igračica Športske gimnazije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je riječ o muškoj konkurenciji, naslov iz Italije brane Brazilci, koji su u finalu pobijedili Irance. Te dvije ekipe na suptrotnim su stranama ždrijeba - Brazilci u A, a Iranci u D skupini.
Sudionici iz 22 zemlje s tri kontinenta

Inače ukupno 33 ekipe iz 22 zemlje (Belgija u muškoj konkurenciji ima dva predstavnika) s tri kontinenta, sudjelovat će na natjecanju u obje konkurencije, odnosno 23 u muškoj te 10 u ženskoj kategoriji.

Ovo će biti četvrto Svjetsko srednjoškolsko prvenstvo, a do sada su odražana u Brazilu 2007., u Turskoj 2010. te u Italiji 2014.

Naše predstavnice nisu sudjelovale na posljednjem Prvenstvu, dok su višestruki državni prvaci, futsal igrači Srednje škole Krapina bili 10.

Na kraju pogledajte uistinu dramatičan i upečatljiv promotivni video natjecanja, koji su napravili učenici XIII. gimnazije odnosno Karlo Špoljar i Toni Čičak, pod mentorstvom profesorice Ane Đordić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci