FOTO/VIDEO  'Otišao je s anđelima'- Bradley Lowery

Vidi originalni članak
Nakon više četiri godine duge borbe i puno, puno muke posljednjih nekoliko mjeseci, preminuo je šestogodišnji Bradley Lowery, strastveni navijač Sunderlanda i prijatelj napadača engleske reprezentacije Jermaina Defoea. Bolest je nažalost pobijedila, a tu je tužnu vijest potvrdila njegova obitelj.

"Naš je maleni dječak danas otišao s anđelima. Bio je naš superjunak i pružio je najveću borbu, ali je bio potrebitiji na drugom mjestu. Ne postoje riječi kojima bi opisali koliko nam je srce slomljeno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Bradleyju je 2013., u dobi od samo godine i pol dana, dijagnosticiran neuroblastom. Počela je tada njegova borba za život koju su mu olakšale brojne kemoterapcije. Nažalost, zloćudni tumor mu se vratio u srpnju prošle godine, a nedavno su mu otkrili još jedan tumor (na leđima).

Prijateljstvo Defoea i Bradleyja bilo je posebno od prvog trenutka kada su se upoznali, a sam nogometaš ga je nazivao svojim najboljim prijateljem. Prije samo 24 sata Defoe je bio predstavljen kao novi igrač Bournemoutha, te se na konferenciji za novinare slomio govoreći o Bradleyju. Rekao je kako je vjerojatno pitanje dana i da mu je teško gledati ga kako se muči.

Bradley Lowery posljednju je godinu dana svog života bio vrlo involviran u nogometnim aktivnostima, a vjerojatno mu je najbolji trenutak života bio kada je zajedno s Defoeom poveo englesku reprezentaciju pred ispunjeni Wembley uoči utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji iduće godine.

Priča o ovom malenom i hrabrom dječaku dirnula je mnoge ljude i potaknula ih na donacije kako bi se u budućnosti našao lijek za što više ovakvih bolesti, kako bi se spriječili ovi tužni scenarij

Vezani članci