Nogometaš Širokog zaslužio poziv u reprezentaciju? On je najbolji desni bočni u Premijer ligi

D. Suton/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nogometaš Širokog Branimir Cipetić najbolji je desni bočni u Premijer ligi BiH, ocjena je mnogih nogometnih stručnjaka koji prate igre ovog 24-godišnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Široki je u subotu slavio na gostovanju kod Mladosti u Doboju kod Kaknja, a gol odluke postigao je Jurilj upravo na asistenciju Cipetića.

Za Cipetića je ovo bila sedma asistencija u sezoni što ga svrstava među najbolje asistente u prvenstvu BiH.

On je na početku sezone u Široki došao iz druge momčadi Eibara koja se pod imenom Vitoria natječe u Segundi B. Prije toga branio je boje španjolskih niželigaša Elceha, Alicantea i Torrevieje.

Cipetić je ponikao u GOŠK-u iz Kaštel Gomilice i nakon što je prošao kompletnu Hajdukovu školu nogometa u španjolski Elche prešao je 2014. godine.

Osim hrvatskog Cipetić ima i bh. državljanstvo i samim time pravo nastupa za reprezentaciju koju će u doigravanju za plasman na Europsko prvenstvo voditi izbornik Duško Bajević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Princ sa Neretve suočen je ozljedama važnih igrača, te lošijom formom nekolicine potencijalnih kandidata za nastup u kvalifikacijama. Najveće probleme Bajević ima na poziciji desnog bočnog na kojoj su u prethodnim susretima igrali Kvržić, Todorović i Bičakčić. Nijedan od navedenih nije u idealnoj formi, pa bi Bajević mogao razmisliti o pozivanju Cipetića.

Iako se ime desnog bočnog Širokog ranije nije spominjalo u kombinacijama za reprezentaciju, ovaj mladić je to svojim igrama u dresu kluba Pecare zaslužio.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u polufinalu grupe B bit će domaćin Sjevernoj Irskoj 26. ožujka. Ukoliko pobijedi, pet dana kasnije, također u BiH, u finalnom susretu za odlazak na EP ugostit će Republiku Irsku ili Slovačku.

Vezani članci