NK Široki Brijeg: U Travnik sa tri juniora

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Trener Branko Karačić rijetko je kada u dosadašnjem tijeku sezone imao ovako gorke muke...
Mateo Roskam, Hrvoje Mišić i Jure Ivanković u subotnjem gostovanju na Piroti neće konkurirati zbog kartona, Juan Manuel Varea i Marko Grgić su od ranije ozlijeđeni pa nisu igrali ni u Kladuši, a u srijedu je težak teren među "ranjenike" ugurao i Jefthona i Matea Bertošu.
- Čini se da će u vatru i neki juniori, rekao je strateg Širokobriježana nakon 1:1 u Kladuši, s kojim je na kraju bio i zadovoljan. Ipak se uzvrat igra na Pecari, a Široki bi do 23. studenog trebao biti i osjetno kompletniji da prepreku u vidu federalnog prvoligaša preskoči bez previše znoja. Problem je prvenstvo, odnosno nadolazeća utakmica s Travnikom koja sada opasno prijeti prekidanjem niza neporaženosti koji traje već dvanaest utakmica...
U Kladuši su igrali Bilobrk, Diogo, Ješe, Džidić, Bertoša (od 49. Šilić), Jefthon (od 46. Serdarušić, Marciano, Ćorić (od 73. Wagner), Ivanković, Zakarić, Mišić. Oduzmite kartonirane i ozlijeđene te dodajte zamjene, protiv Travnika bi to moglo izgledati ovako:
Bilobrk, Ćorić, Ješe, Džidić, Šilić, Diogo, Serdarušić, Marciano, Zakarić, Kvesić, Wagner. Ovo na prvi pogled i nije toliko loša momčad, sa Šilićem više otraga lijevo, možda Diogom pomjerenim naprijed na desno krilo te mladim Marijom Kvesićem u špici, no jasno je da je kompletan kadar poprilično "osakaćen". Do te mjere je Široki tanak s kadrom da je Karačić bio primoran ispoštovati najavljeno nakon Kup duela...
- Situacija je takva da smo kadru morali pridružiti i tri juniora, Ivana Kožulja i Zvonimira Barišića (juniori zbog kojih se prilikom njihova prelaska iz Zrinjskog u Široki digla poprilična prašina nap. a.) te Stipu Markovića, rekao je trener Karačić, dodavši da je nedavno oporavljenog Wagnera u Kladuši gurnuo u igru, usprkos teškom terenu.
- Njegova je ozljeda bila takva da moramo paziti koliko ćemo ga i kada koristiti, ali sada je, eto, igrao.
Situacija je alarmantna, no Karačić se ne prepušta defetizmu.
- Bez obzira na sve izostanke i općenito složenu situaciju, u Travnik ne idemo s bijelom zastavom, rekao je.

Trening u Vitezu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Kladuše se Široki vratio kasno u srijedu navečer, jučer se treniralo u Širokom, a danas će se opet - na put. Polazak je zakazan za 12.30, a momčad će gostovanje na travničkoj Piroti dočekati u Vitezu, gdje će Karačić održati i posljednji trening, koji će vjerojatno i odrediti "šarenu" početnu postavu.

Dnevni list

Vezani članci