NK Široki Brijeg: Tim s Pecare prvi od premijerligaša kreće s pripremama

Vidi originalni članak
Kratko su odmarali na Pecari, svega dvadesetak dana. Ali struka vjeruje da je to bio sasvim dovoljno dug odmor za rekuperaciju uoči nove sezone u kojoj će Široki, nakon godine izbivanja ponovno igrati Europu. Dvadesetog ovog mjeseca saznat će Širokobriježani protivnika u 1. pretkolu Europske lige u kojem će biti nositelji, a već 30. lipnja čeka ih prva utakmica. Prvo pitanje koje se postavlja samo po se sebi glasi: s kakvim će kadrom Široki krenuti u novu, trinaestu europsku avanturu?

Najprije ono što je sigurno - klub više ne računa na iskusne, veznjaka Davora Landeku i napadača Dinu Kresingera, a nove ugovore potpisali su Wagner Santos Lago i Josip Barišić (još godinu) te Ivan Krstanović, Jure Ivanković, Danijel Kožul i Luka Bilobrk (dvije godine). Nigerijski ofenzivac Goodness Ohiremen Ajayi, koji je proradio u drugom dijelu sezone kada je bio jedan od najboljih na terenu, odlazi, jer mu je istekla posudba, a vlasnik mu ugovora Rijeka želi ga vidjeti u svojoj momčadi. Treba vidjeti hoće li se isto dogoditi i sa stoperom Jozom Špikićem, koji je zbog teške ozljede propustio prošlu sezonu, a kojem ugovor s Riječanima ističe ovog mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjetno rečeno, novo lice na pripremama trebao bi biti Stjepan Lončar..., novo lice u odnosu na prošlu sezonu, jer on je igrač Širokog koji je u Neretvancu imao dobru prošlu sezonu. S druge strane, neki od starosjedioca će kasniti na početak - Zvonimir Kožulj, jedan od najvažnijih igrača, trenutno je s A reprezentacijom BiH u Japanu odakle se vraća nakon finala Kirin kupa zakazanog za sutra.

Bit će ovo treće ljetne pripreme Slavena Muse sa Širokim. Na klupi je od kolovoza 2012., a s nje je izbivao od travnja do rujna prošle godine kada su ga mijenjali Blaž Slišković i Davor Mladina.

Dnevni list

Vezani članci