FOTO  NK Široki Brijeg: Pioniri i kadeti remizirali kod Željezničara

Vidi originalni članak

Pioniri Željezničara i Širokog Brijega odigrali su danas u odličnoj utakmici 2:2 na pomoćnom terenu stadiona Grbavica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ova utakmica imala neki prijeki rezultatski značaj, što kao da je rasteretilo dječake oba tima, koji su odigrali jednu jako dobru utakmicu i podijelili bodove.

Poveli su gosti golom Ivana Kraljevića u 26. minutu. U drugom poluvremenu Željezničar stiže do izjednačenja golom Emira Brkovića u 41. minutu, da bi šest minuta kasnije Ajdin Kobašević donio potpuni preokret Plavima.

Ipak, gosti se vraćaju, i preko Dominika Čeka u 56. minutu dolaze do 2:2, što je bio i konačan rezultat.

Kadetske selekcije Željezničara i Širokog Brijega remizirale su u 8. kolu elitne Premijer omladinske lige BiH za kadete na stadionu Grbavica. Gosti su vodili sa 2:0 nakon prvog dijela, ali Željezničar se u drugom dijelu vratio u meč, pa je susret okončan rezultatom 2:2.

Gosti su nevjerovatno brzo došli do velike prednosti. Već u 2. minuti nakon brze kontre je pogodio Josip Kujundžić za vodstvo Širokobriježana, da bi u 5. minuti bilo 2:0 pogotkom Mate Zvonimira Lasića nakon još jedne kontre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Martić je u 18. minuti dobio svoj drugi žuti karton, pa je Široki Brijeg u nastavku susreta igrao sa igračem manje.

Željezničar je brojčanu prednost uspio iskoristiti u drugom poluvremenu. Madžid Šošić u 69. minuti pogađa za 2:1, a poravnanje 4 minute kasnije donosi rezervista Enver Kulašin.

Nakon ovog remija, Široki Brijeg je zadržao prvo mjesto i iz 30 odigranih utakmica ima 66 bodova, dok Željezničar ima bod manje, ali i utakmicu manje.

Željezničar već u srijedu gostuje kadetima Sarajeva u gradskom derbiju u zaostalom susretu 7. kola, potom gostuje Zrinjskom, a u posljednjem kolu je domaćin Slobodi.

S druge strane, Široki Brijeg je u narednom kolu domaćin Sarajevu, a u posljednjem kolu gostuje Krupi.

Vezani članci