Nitko kao Luka Modrić: U 110 godina povijesti Reala samo tri Hrvata nosila dres Kraljeva

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...Robert Prosinečki (1991.-1994.) u eri predsjednika Ramona Mendoze, Davor Šuker (1996.-1999.) i Robert Jarni (1998 .-1999.) u eri Lorenza Sanza. Modrić bi dakle mogao biti četvrti Hrvat u Realu, ali je po nečemu bitno drugačiji od prethodnika - bio bi prvi koji je do tih razina došao, via Tottenham, iz Hrvatske lige!

Taj podatak je na diku domaćem talentu i u novijim, siromašnijim uvjetima HNL-a u odnosu na negdašnju jugo-ligu, ali je istodobno najveće priznanje nogometnom genu Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real, naime, može kupiti bilo kojeg igrača na kugli zemaljskoj, kako zbog svoje neiscrpne financijske moći tako i zbog snage jedinstvene povijesti. Dakako, u ovom trenutku dodatnu snagu toj veličanstvenoj priči Reala daje neupitna karizma Josea Mourinha.

Taj trofejni trener, jedan od najuspješnijih u povijesti nogometa, ganja novi rekord - biti jedini trener koji je osvojio Ligu prvaka s tri različita kluba. Nakon Porta i Intera sada to želi u Real Madridu. Da bi ostvario svoju ambiciju, Mourinho želi poboljšati ionako snažnu momčad, s kojom je ove sezone osvojio španjolsko prvenstvo. Modrić mu je očito prvi "pick" jer se niti jedno drugo "ozbiljnije" ime ne veže uz Real.

jutarnji list

Vezani članci