Najbolja igra reprezentacije Hrvatske u Štimčevoj eri

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...Velšane na njihovu polovinu i nisu im dozvoljavali ni da pomisle na napadačke pokušaje. Pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, prijetnje su dolazile sa svih strana, činilo se da Hrvatska može uraditi što god poželi. Vjerojatno samo Stipe Pletikosa nije pokušao zaprijetiti gostujućem vrataru.

Mandžo uzeo stražnjicom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa opet pogodak u 25. minuti pao je uz dosta sreće, nakon niza nespretnih, katastrofalnih reakcija obrane gostiju i upornosti Marija Mandžukića. Prvo je stoper gostiju Williams u pokušaju da odagna opasnost od svojih vrata pogodio nadirućeg napadača Bayerna od kojeg se lopta odbija u vratara Walesa Pricea koji također nespretno pokušava izbaciti loptu, ali i on pogađa Mandžukića kojemu nije bio problem pospremiti je u praznu mrežu.

Stalna opasnost u kaznenom prostoru gostiju bio je Eduardo, tražio je loptu, pokušavao, činilo se da ga gol nikako neće. Ali vratilo se i njemu u 58. - otpadak nakon kornera spremio je u mrežu. Sve prijetnje Walesa, kako se i pretpostavljalo, svele su se na individualne pokušaje Balea.

Srećom, kvalitetnu podršku svojih suigrača nije imao. Imali su, doduše, gosti zicer u 68. ali Pletikosa je bio na mjestu.

Strahovi oko reakcije navijača u Gradskom vrtu pokazali su se neopravdanima. Na punom stadionu od oko 17.000 duša možda njih stotinjak odličnu zabavu na tribinama i navijanje prekidalo je povicima protiv HNS-a.

Jača reakcija navijača svela se na 10. minutu kada je nakratko razvijen veliki, po sredini poderani, transparent HNS, a ispod je stajalo lopovi. Krenulo je par povika na račun HNS-a koji međutim nisu uzeli maha na tribinama i vrlo brzo su se utišali. Bilo je kasnije još sporadičnih povika, međutim i oni su verlo brzo utihnuli.
Uzorak Slike

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potkraj poluvremena tribine su čak i poslušale izbornikovu molbu i zvižducima reagirale na prozivke. Štimac je očito uspio u namjeri, ostvario je interakciju s većinom navijača.

U poluvremenu je prišao tribinama i zapljeskao im. U drugom dijelu i tih sporadičnih prozivki upućenih HNS-u je nestalo. A i podzetni duh Hrvata opet je došao do izražaja.

Među dvadesetak zastava i transparenta potpore našao se jedan s poslovnom ponudom - "Prodajem prasce"!?

Hrvatska je i u drugom dijelu propustila niz šansi za još uvjerljiviju pobjedu. Eduardo je bio u ‘fliperu' s vratarom i obranom Walesa, pa Mandžukić nije pogodio. Šteta, iako i ova 2:0 pobjeda itekako je vrijedna.

Večernji List

Vezani članci