Mostar spreman ugostiti 10 najboljih u Hercegovini

Vidi originalni članak
Večeras su na rasporedu prva dva susreta. Na teren će prvi izaći sastavi momčad Gabele i Brišnika, predstavnici Čapljine i Tomislavgrada. Nakon toga publika bi trebala pratiti utakmicu predstavnika Gruda i Livna.

Snaga malog nogometa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svake godine 10 najboljih momčadi, pobjednika svojih lokalnih natjecanja, sudjeluje na ovom završnom turniru koji je svojevrsno ogledalo kvalitete hercegovačkog malog nogometa. Prethodno su se u ždrijebu našli predstavnici Mostara, Širokog Brijega, Čapljine, Stoca, Ljubuškog, Čitluka, Posušja, Gruda, Tomislavgrada i Livna. Večeras će se igrati svojevrsno prednatjecanje. Već sutra će predstavnici Mostara i Čitluka igrati s pobjednicima od ponedjeljka, dok će se u srijedu igrati druge dvije četvrtfinalne utakmice. U četvrtak je na rasporedu polufinalna večer, a finalna večer na rasporedu je u petak 24. kolovoza. Igra se po kup sustavu na ispadanje. Postoji mogućnost organizacije revijalnih utakmica o kojima će organizatori iz SU Liga Hercegovine, koja vodi završno natjecanje, naknadno izvijestiti.

Tribina pun pogodak

Inače, sve gledatelje u Mostaru dočekat će nova tribina s kapacitetom od 1000 mjesta. Izrada takve tribine bila je i preduvjet za domaćinstvo Mostara. Ova tribina se na mostarskoj ligi mjesnih zajednica pokazala kao puni pogodak. Na velikom finalu njom je cirkuliralo više od 2500 gledatelja. Organizatori u Mostaru su osigurali i montažnu tribinu iza jednog gola s oko 100 mjesta, dok dovoljno mjesta ima i za stolovima uz teren. Tamo će gledatelji moći kušati dobro poznati roštilj, pivo ili neko drugo hladno piće. Domaćini u Mostaru su još jučer provodili posljednje radove kako bi igralište iza 10. osnovne škole dočekalo goste iz cijele Hercegovine. U Mostaru se nadaju kako će biti dobri domaćini svima koji se nađu uz igralište tijekom cijelog trajanja ovog turnira.

Vecernji.ba

Vezani članci