Mišo Krstičević: Pokušat ću postići da Zrinjski igra s puno driblinga i vica, to Mostarci vole

Vidi originalni članak
...u intervju za Hrvatski Medijski Servis, otkriva što ga sve veže za Mostar, je li se snašao u ulozi stratega jesenjeg nogometnog prvaka BiH, te vjeruje li da će Mostarce uspjeti zadržati na vrhu ljestvice nogometne Premijer lige BiH.

Razgovarala: Glorija Krišto, Hrvatski Medijski Servis

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HMS: Ponovo Vas sudbina šalje u Mostar, koje sve uspomene imate na ovaj grad s obzirom da ste ovdje u mladosti išli na fakultet i igrali nogomet?

KRSTIČEVIĆ: Mogu reći da me lijepe uspomene vežu za ovaj grad, ovdje sam upisao Ekonomski fakultet 1976. godine i tu završio prvu godinu. Sjećam se da sam tada živio na Rudniku u nekoj privatnoj kući i svaki dan putovao u Metković na trening s Miroslavom Kordićem, koji je u to vrijeme bio trener „Neretve". Vratio sam se u Split i u njemu završio još dvije godine, te bio u vojsci. Zatim sam i igrao u tadašnjem Veležu godinu i pol i stekao dosta prijatelja s kojima sam se družio i išao u lov. Kada sam napunio 28 godina otišao sam igrati nogomet u Njemačku. Prije 7,8 godina me je nešto uhvatilo, pa sam se vratio nazad u Mostar i diplomirao ekonomiju. Dosta me stvari stvarno vezalo za Mostar, a i kćer mi je ovdje završila fakultet, Hrvatski jezik i književnost.

HMS: Kako ste zadovoljni uvijetima rada u klubu i kako su Vas prihvatili igrači s obzirom da je došlo do iznenadne promjene trenera?

KRSTIČEVIĆ: Kada je Uprava prekinula ugovor s Karačićem, pozvala je mene i evo sada sam tu. Mislim da je Zrinjski dobro organiziran klub i da imaju dobre uvijete, lijep stadion koji je kao i prije uvijek bio pun zelenila. Trenutno umjetna trava nije u funkciji, ali će za par dana biti tako da ćemo imati i dobar teren. Što se tiče momčadi vidim da ima i dosta igrača sa strane, tako da vidim da klub želi ostvariti afirmaciju i doći do titula. Posljednja titula je rezultata činjenice da su napravili dobar rezultat i da su imali sve uvijete da se može raditi i trenirati. Smatram da su tu solidni igrači koje uprava redovito plaća, što je vrlo bitno danas u nogometu, tako da mi je zadovoljstvo što sam postao dio ovoga kolektiva.

Između igrača i trenera nema nekog velikog prijateljstva i mislim da igrači trebaju raditi svoj posao, a mi treneri svoj. Bitno je međusobno poštivanje i u konačnici ostvarivanje dobrih rezultata, a ako su cijevi uprave, igrača i trenera usklađeni i mislim da neće biti problema kod osvajanja prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HMS: Jeste li poznavali bivšega trenera Karačića i kakvo mišljenje imate o njemu? Smatrate li da Vas čeka težak posao, jer navijači i simpatizeri Zrinjskog, očekuju nastavak dobrih rezultata, ulazak u Europu, te osvajanje titula?

KRSTIČEVIĆ: Karačić ja profesionalac, igrali smo zajedno hrvatsku ligu, ali nismo se baš družili, jer nam se putevi nisu susreli.Mislim da je za Zrinjski najvažnija stvar da igra u Europi što više utakmica, jer to donosi novčane velike doprinose za klub i dovodi do prodaje igrača. Titule za sada ne želim obećavati da ne ispadne ako to ne bude da sam „skakao sebi u usta". Ne smatram da sam najbolji, ali imam svoje životne principe, a to su rad, red, odgovornost, dosljednost i to je ono što me drži da radim. Iskreno se nadam da ćemo svi zajedno kroz taj rad gledati osvojiti titule i mislim da će sigurno rad biti jamac napretka pojedinih igrača.

HMS: Kakvo stanje i atmosferu ste zatekli u momčadi i jeste li već kroz prve treninge uspjeli otkriti pojedinosti o igračima, te ocijeniti na čemu više treba raditi na pripremama?

KRSTIČEVIĆ: Svake pripreme nose jednan specifikum da se igrači moraju što bolje pripremiti prvo u fizičkom dijelu, zatim u natjecateljskom i tehničnom dijelu. Mislim da se cijelu sezonu treba raditi kontinuirano da bi se ostvarili neki rezultati. Pripreme su jedan uvod u sezonu u kojim mi trebamo tempirati za određene cikluse da možemo startati dobro. Poslije priprema igramo tri domaće i jednu gostujuću utakmicu i zato smatram da možemo uzeti sebi dosta bodova. Imamo tu mogućnost ostvariti dobar start, zato trebamo u tom startu biti maksimalno spremni. Radit ćemo na tome da uđemo dobro pripremljeni u prvenstvo, a onda dolazi i Kup gdje imamo isto velike ambicije. Zato ćemo morati učiniti sve da se dobro pripremimo tehnički, taktički i fizički, da možemo ponoviti prošlogodišnji rezultat.

HMS: Kakvom stilu igre kao trener težite i možete li nam otkriti koju formaciju preferirate?

KRSTIČEVIĆ: Tek sam došao i ne mogu ja sada reći ja ću koristiti taj sustav. U principu najveći broj trenera koristi sustav 4-2-3-1, jer se trenutno pokazao kao najbolji. Mislim da to sve ovisi i od igrača s kojima klub raspolaže. Nama je došlo sada par novih igrača i ja ne mogu još govoriti o tome. Za sada imam svoje principe koji su baš naglašeni i ono što ja tražim od ekipe je da igra bude dinamička i puna ritma, a igrao sam tu u Mostaru i znam da Mostarci vole igru punu driblinga i vica. Probat ćemo sve to ubaciti da bude dobro, ali govoriti sada da će sve biti idealno niti želim, niti mogu to jamčiti.

HMS: Nedostaje li po Vašem mišljenju još igrača na određenim pozicijama i koga biste voljeli vidjeti u dresu Zrinjskog s obzirom na sredstva s kojima klub raspolaže?

KRSTIČEVIĆ: Još traje prelazni rok do 1. ožujka., a imamo mogućnosti i da nam odu neki igrači, a to prvenstveno mislim na Crnova i Kataneca, za koje svi znamo da imaju određene ponude. Ako se ostvare ponude onda ćemo sigurno imati nekih problema s obzirom na njihov angažman u ekipi i sudjelovanje u golovima, asitencijama, a i u samoj obrani. Činjenica jeste da bih volio da imamo još jednoga stopera, koji je u rangu ovih igrača, jer ako se tu netko ozlijedi imamo prazninu. Pored Radeljića, tu su Graovac i Katanec, ali ako Katanec ode to može biti problem, što se tiče bokova mislim da su pokriveni solidno i lijevi i desni. Pogotovo u veznom redu imamo dosta igrača. Imamo tri špica, Nikolić koji je prošle godine ostvario dobre rezultate i zabio puno golova, zatim Kordića koji ima iskostvo i može u svakom trenutku pomoći imamo i mladog Popovića. Mislim da smo dobro s igračima popunjeni i da će biti određen problem ako se ostvari neki transfer, ali isto tako smo svjesni da klub živi od prodaje igrača i da će se tako naći sredstva da može normalno funkcionirati.

Ne bih govorio još o mojim željama, iako ima dosta kvalitetnih igrača koje sam trenirao i koji bi bili solidno pojačanje, ali suvišno je sada o tome pričati. Pozitivno sam iznenađen tehničkom obučenosti igrača i mišljenja sam da su na zadovoljavajućoj razini, to je ono što sam vidio do sada i sasvim je pristojno.

HMS: Kako ste osmislili pripreme i ima li već dogovorenih utakmica u pripremnom razdoblju?

KRSTIČEVIĆ: Radili smo sedam dana u Mostaru, od danas smo do 29-og u Međugorju. Za sada znamo da ćemo u subotu imati utakmicu protiv Zadra, jer će i oni doći na pripreme. Možda je to prejaka utakmica za početak, ali dobro je da vidimo gdje smo u odnosu na hrvatski nogomet. Idemo onda na turnir u Istru gdje imamo četiri utakmice s jakim klubovima iz Europe. A kada se vratimo u Mostar, 7 dana prije prvenstva, imamo generalnu probu- utakmicu protiv Olimpika i to će biti jedna sasvim dobra utakmica. Imamo, također, mogućnost igrati na domaćem terenu utakmice protiv Gabele i Branitelja, ali sve ovisi i od vremenskih uvijeta i ostalih faktora koje ćemo još do povratka u Mostar definirati.

HMS: Imate li neku poruku za navijače i simpatizere Plemića?

KRSTIČEVIĆ: Došao sam ovdje raditi i imam konkretan tim ljudi od Dalibora Cvitanovića kojeg znam dugo vremena, jer sam igrao s njim u Veležu, zatim Marka Ivankovića kojeg također dobro poznajemi, Feđe Kulaglića trenera golmana, te Damira Crnjca kondicijskog trenera. Mislim da imam dobar tim s kojim ću dobro surađivati i lako raditi. Doveo sam sa sobom Ivu Šerparovića, koji mi je bio veliki pomoćnik i u Hajduku. Smatram da ćemo ako budemo raditi napraviti i dobar rezultat, kojim će biti zadovoljni navijači, Uprava i svi koji vole ovaj klub./HMS/

Vezani članci