Mile Pehar: Iskreno vjerujem da možemo proći

Vidi originalni članak

...Vučinu Šćepanovića, ali jedan od boljih sigurno je bio Mile Pehar, koji je odradio veliki posao u defenzivi, a usto je bio i jedan od najopasnijih prema naprijed.
- Najmanje je važno tko je bio najbolji. Uostalom, znali smo da se Mariboru na pravi način možemo suprotstaviti samo ako svih jedanaest igrača bude radilo kao jedan, a mislim da je to i bio slučaj, pogotovo kada je u pitanju igra u obrani, govori Pehar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Potvrda da smo odigrali dobru utakmicu jest činjenica da smo natjerali ljude da misle kako Maribor nije ništa posebno, iako je jasno da se radi o vrlo dobroj momčadi s velikim europskim iskustvom. Uostalom, tko za momčad koja je u protekloj sezoni prezimila u Europi i namučila Sevillu može reći da je slaba, dodao je veznjak Zrinjskog.

Slovenski prvak i dalje ima ulogu favorita, to je jasno, ali isto tako je jasno da izgledi Maribora više nisu onoliki koliki su bili nakon ždrijeba - sada su definitivno manji.
- Pokazali smo da možemo igrati s njima. Bit će teško u uzvratu, svjesni smo toga, ali bit će teško i Mariboru. Vjerojatno će oni krenuti malo agresivnije nego u Mostaru, ali ne vjerujem da će srljati i ostavljati nam previše prostora, jer će i oni morati razmišljati u kakve bi probleme upali ako bi primili pogodak, nastavlja Pehar, koji dodaje kako je uvjeren da Zrinjski neće razočarati.

- Iskreno vjerujem da možemo proći u sljedeći krug. Ne trebamo razmišljati kako nemamo što izgubiti, nego o prilici koja nam se ukazala. Prolaz dalje nam donosi još minimalno četiri utakmice u Europi, što bi bila velika stvar za klub i navijače. Zbog toga ćemo, uvjeren sam, ostaviti srce na terenu.

Možda su neki zaboravili, ali Pehar je jednom već bio junak Zrinjskog u Europi. Bilo je to 2010. na startu Europske lige, kada je protiv kazahstanskog Tobola samo tri minute nakon ulaska u igru pogodio za 2:1 i tako potvrdio prolaz dalje. Možemo samo pretpostaviti koliko bi bio sretan kada bi strijelac gola odluke bio i u Mariboru.
- Sretan ću biti samo ako prođemo, a tko će biti strijelac apsolutno je najmanje važno, zaključio je Pehar.

Dnevni list

Vezani članci