Marjanović: Niko me nije zvao iz BiH, moj stav je Srbija

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Prvi strijelac Premijer lige BiH je mladi napadač Zrinjskog, Lazar Marjanović. Ovaj 22-godišnji Beograđanin je do sada šest puta treseao protivničke mreže i jedan je od najzaslužnih zašto se Zrinjski nalazi u vrhu tabele. Iako srbijanski mediji ističu kako njegove nastupe prate čelnici NSBiH i žele da ga angažiraju, Marjanović je za Mondo.rs kazao:

"Niko me nije zvao, ali moj stav je - Srbija", kaže Marjanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od beogradskog četvrtoligaša Lokomotive, preko Srema iz Sremske Mitrovice i Leotara, stigao je do Mostara.

"Imao sam ljetos još nekoliko ponuda, ali su Zrinjski i banjalučki Borac bili najkonkretniji. Iako je Borac trebalo da učestvuje u kvalifikacijama za Ligu prvaka, odlučio sam se za Zrinjski i ne kajem se. Lijepo se osjećam u Mostaru", ističe 188 centimetara visoki ofanzivac i dodao:

"Nisam doživio nijednu neprijatnost za četiri mjeseca koliko sam ovdje. Vjerovatno to ima veze i sa tim što dobro igramo i ekipa i ja", riječi su Marjanovića, koji je na pitanje novinara Monda kazao da u klubu trenutno igra pet Srba.

"Trenutno smo nas petorica... Grad je podijeljen na Istočni i Zapadni Mostar. U istočnom dijelu su Muslimani, koji navijaju za Velež, a u zapadnom Hrvati, navijači Zrinjskog. Preporučljivo je da se ne ide iz jednog u drugi kraj. Premijer liga me podsjeća na srpsku Superligu. Razlika je u Partizanu i Crvenoj zvezdi, sa kojima niko ne može da se poredi, ali siguran sam da bi se najbolje ekipe iz BiH borile za treće mjesto u Srbiji", zaključio je Marjanović.

Vezani članci