Mario Maka Ivanković: Vrijeme je krenem svojim putem i počnem samostalno da radim

Vidi originalni članak

Nakon što je završio uspješnu nogometnu karijeru godinama je vršio dužnost pomoćnog trenera u HŠK Zrinjski, a ovih dana postao je trener kadetske selekcije Plemića. Naravno riječ je o legendanom Maki Ivankoviću s kojim smo popričali o aktualnim događanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo nakon toliko godina napuštaš mjesto pomoćnog trenera seniora Zrinjskog. Kakvi su osjećaji?

"Na početku jedna doza razočarenja. što je i normalno ali kad se sve malo sleglo mislim da je ovo i bolje za mene . Mislim da je konačno vrijeme da nakon šest godina provedenih kao pomoćni trener krenem svojim putem i počnem samostalno da radim. Vjerujem da sam nakupio dosta iskustva za ovo vrijeme, i vrijeme dok sam bio aktivni igrač tako da mislim da sam spreman na ovaj iskorak. Ubrzo završavam i licencu za UEFA pro trenera tako da neću ovisiti o nikome osim o kvaliteti svog rada".

Postavlja se pitanje da li je ova momčad Zrinjskog mogla i morala više?

"Naravno da je mogla i morala. Sad koliko više to je pitanje, ali sigurno nije za ovu poziciju na kojoj se trenutno nalazi".

Nakon svega možeš li nam otkriti s kime je bilo lakše raditi od trenera kojima si bio pomoćnik?

"Bio sam asistent šestorici trenera ako se ne varam i naučio sam mnoge stvari. Zahvalan sam svima i ovim putem ih pozdravljam i ne bi nikoga želio posebno da izdvajam. Mogu samo reći da je popularni Baka na neki način drugačiji od svih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvoje novo radno mjesto je trener kadetske momčadi. Koliko si upoznat s ovom momčadi?

"Više sam nekako uvijek pratio juniore i mlađe uzraste gdje mi igra i moj sin tako da s kadetima nisam bas upoznat. Vjerujem da neću imati nikakvih problema jer uz razgovore s njihovim bivšim trenerom Krešićem i asistentom Margetom vidim da se radi o jednoj kvalitetnoj ekipi, ne samo na terenu već i izvan njega".

Kadeti su trenutno na vrhu ljestvice, pa mogu li ove sezone osvojiti naslov?

"Mislim da je od rezultata važnije naučiti te momke za dalje stvari koje ih očekuju u ne samo nogometu već i životu inače. Ako usporedo s tim dođe i rezultat niko sretniji od nas" .

Navijači očekuju malo više nogometaša iz omladinske škole u prvom timu, pa mogu li to i očekivati u budućnosti?

"Ja se nadam,  jer mislim da je najveće blago jednog kluba imati veliki broj izdanaka svoje škole u prvom timu".

Jedan komentar na društvenoj mreži kaže da se mladi trebaju ugledati na Maku i da neće biti problema. Slažeš li se s tim komentarom?

"Nadam se da će što više njih uspjeti u nogometu i da me dosta njih pređe u broju utakmica za najdraži klub i onda ću biti siguran da smo napravili dobar posao".

Za kraj imaš li neku poruku navijačima koji će sigurno i na ovom mjestu biti uz tebe?

"Njihova ljubav prema klubu nema granice i u to nas uvjeravaju iz godine u godinu. Samo nastavite tako . ŽIVJET ĆE U NAMA DOK NERETVA TEČE".

Vezani članci