Mandžukić protiv Olića u četvrtfinalu njemačkog Kupa

Vidi originalni članak
Nogometaši Wolfsburga izborili su plasman u četvrtfinale njemačkog nogometnog Kupa nakon što su pobijedili drugoligaša Ingolstadt 2-1, a pobjednički pogodak postigao je hrvatski reprezentativac Ivica Olić u 89. minuti.

Gosti su poveli golom Caiubyja u 17. minuti, no 'vukovi' su u drugom dijelu uspjeli okrenuti rezultat. Naldo je u 66. minuti izjednačio na 1-1, a potom je Olić u 89. minuti zabio gol za prolaz. Olić je iskoristio pogrešku Ingolstadtovog vratara Özcana koji nije uspio ukrotiti snažni udarac Ivana Perišića, te je loptu poslao u mrežu. Bio mu je to sedmi ovosezonski gol za Wolfsburg i prvi u kupu. Hrvatski napadač ušao je u igru u 60. minuti, dok je Ivan Pe rišić igrao od 46. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u četvrtfinale izborio je i Bayern koji je na gostovanju kod Augsburga slavio 2-0. Golove za europske prvake zabili su Robben (4) i Muller (78). Mario Mandžukić je odradio cijeli dvoboj za Bavarce.

Dalje su prošli i Bayer Leverkusen, te Eintracht Frankfurt. Bayer je pobijedio na gostovanju Freiburg 2-1, dok je Eintracht u sjajnoj utakmici slavio protiv drugoligaša Sandhausena 4-2. Srđan Lakić je za Eintracht odigrao posljednje dvije minute.

Jučer su plasman u četvrtfinale izborili HSV, Borussija Dortmund, Hoffenheim te Kaiserslautern. Junak u pobjedi HSV-a protiv Kolna bio je hrvatski reprezentativac Ivo Iličević koji je u 84. minuti zabio gol za 2-1.

REZULTATI

U srijedu, 4. prosinca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Freiburg - Bayer Leverkusen 1-2

VfL Wolfsburg - Ingolstadt 04 (II) 2-1

Eintracht Frankfurt - Sandhausen (II) 4-2

Augsburg - Bayern Munchen 0-2

U utorak:

Union Berlin (II) - Kaiserslautern (II) 0-3

Hamburg SV - Koln (II) 2-1

Schalke 04 - Hoffenheim 1-3

Saarbrucken (III) - Borussia Dortmund 0-2

novilist.hr/hina

Vezani članci