Liga prvaka: Remiji u Manchesteru i Barceloni, asistencija Mandžukića

Vidi originalni članak
ManU je poveo golom Nemanje Vidića glavom nakon udarca iz kuta u 58. minuti, a izjednačio je Schweinsteiger u 67. minuti na asistenciju najboljeg strijelca njemačke lige Marija Mandžukića, koji je ušao u igru u 63. minuti, nakon što je domaćin poveo. U 90. minuti Schweisteiger je i isključen zbog starta na Rooneyju, dobio je drugi žuti karton, pa neće igrati u uzvratu.

U Barceloni Atletico je poveo golom Diega, koji je zamijenio Diega Costu, u 56. minuti, a izjednačenje je došlo pogotkom Neymara u 71. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić opet spasio Guardiolu

Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunoj dominaciji Bayerna, koji je imao loptu u svom posjedu 73 posto vremena, ali najveću priliku imao je Manchester United u 39. minuti, kada je Welbeck izbio sam pred Neuera, no pokušao je lobom svladati njemačkog vratara. Taj pokušaj je bio loš i Neuer je uspio obraniti.

U dvije najbolje Bayernove situacije u prvom poluvremenu umiješan je bio Robben. Prvo je u 11. minuti kombinirao s Riberyjem, nakon čega je Mueller na pet metara od gola promašio loptu, da bi u 31. minuti njegov udarac s 20-ak metara odlično obranio De Gea.

Susret se otvorio u 58. minuti, kada su domaći došli do prednosti. Rooney je izveo korner, a Vidić je u padu sa šest metara odlično glavom pogodio desni kut Bayernova gola.

Primljeni pogodak primorao je Bayernova trenera Josepa Guardiolu da u igru uvede hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića, koji je u 63. minuti zamijenio Muellera, a samo četiri minute potom ta izmjena je donijela ploda. Boateng je nabacio s desnog krila, Mandžukić je glavom spustio loptu idealno na udarac Scheinsteigera, a ovaj je s 10-ak metara neobranjivo pogodio pod gredu za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona zbog neučinkovitosti strijepi uoči uzvrata

U utakmici koja nije bila posebno lijepa, Atletico je došao do željenog rezultata jer nije izgubio, a postigao je zgoditak koji mu daje velike nade u uzvrat za sedam dana na svom Vicente Calderonu. Najljepši trenutak utakmice je pogodak Diega u 56. minuti, a Barcelona je u drugom dijelu od velikog broja šansi iskoristila samo jednu.

Prvu veliku šansu imao je bivši igrač Barce David Villa, čiji je udarac s deset metara otišao centimetar od vratnice. Za domaće je u 20. minuti uzvratio velikom šansom Iniesta, no njegov udarac je u posljednji trenutak blokiran. Već u 12. minuti ozlijedio se Pique i morao je napustiti igru, a u 30. minuti i Atletico je ostao bez najboljega igrača Diega Coste, koji je zbog ozljede također napustio igru.

U 56. minuti poveo je Atletico fantastičnim pogotkom Diega. Brazilac je primio loptu i s 25 metara iskosa strahovito opalio te pogodio rašlje. U 71. minuti Barce je izjednačila nakon sjajnog proigravanja Inieste prema Neymaru, koji iskosa šalje loptu kut Atleticovih vrata. Samo dvije minute kasnije vratar Curtois brani udarac Inieste, a belgijski vratar se istaknuo i u 85. minuti, kada je obranio udarac Messija. Bila je ovo četvrta utakmica Barce i Atletica ove sezone, a sve četiri su završene bez pobjednika.

Uzvrati su u Münchenu i Madridu 9. travnja.

hrt.hr

Vezani članci