FOTO  Liga prvaka - Nacional Zagreb traži prolazak među najbolje momčadi Europe

Vidi originalni članak
Na tom putu stoje im mađarski prvak Gyor ETO, engleski prvak Baku United London FC i bjeloruski prvak Lida Lidelmash. Domaćin skupine je mađarski Gyor, a prolazak među TOP 16 izborit će dvije prvoplasirane momčadi iz skupine.

Ulazak među šesnaest najuspješnijih momčadi Europe primarni je cilj zagrebačke momčadi, aktualnog hrvatskog malonogometnog prvaka i pobjednika Kupa Hrvatske. Upravo je pametnan odabir pojačanja u prijelaznom roku usmjeren ka tome kako bi se što lakše došlo do željenog europskog cilja. Ulazak u Elitnu rundu donosi i velike šanse za domaćinstvo koje može biti presudno u ostvarenju većih ciljeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gyor je višestruki prvak Mađarske i momčad koja je posljednjih godina redovni sudionik Elitne runde UEFA Futsal cupa. Pored nekoliko mađarskih reprezentativaca koji su prije pet dana izborili nastup na EURO-u u Srbiji iduće godine, tu su još nekadašnji igrač Barcelone Juanra i jedan od najboljih pivota Europe Fumasa. Sve u svemi iskusna momčad vrijedna pažnje.

Baku United London FC je pomalo neobična momčad koja je u prošloj sezoni bila preplavljena brazilskim i španjolskim inetrnacionalcima. U novoj sezoni najavljivali su velike rezultate na europskoj sceni i pred sam početak došlo je do osipanja momčadi iz Londona. Pred sezonu u klub su pristigli Alex Almeida iz Sporing Lisabona, Thiago De Blaix iz Lazia, Gabriel Grello iz Elpozo Murce, Arnaldo iz Benfike i Fumasa iz europkog prvaka Kairata. Nakon samo mjesec dana iz kluba je stigla vijest da se momčad počela rasipati i upravo je engleski prvak najveća nepozancica stručnom stožeru Nacionala Zagreb.

Lida Lidelmash je na papiru možda i naslabija momčad skupine, međutim to nije momčad za podcijeniti. Stara ruska škola futsala sa dosta kombinatorike diže se iz godine u godinu. Prije samo sedan dana reprezentacije Bjelorusije nespretno je ispala od izvrsne reprezentacije Češke što je dovoljan pokazatelj kvalitete bjeloruskog futsala. U toj reprezentaciji svoj dorinos je dalo šest igrača Lide.

Hrvatski prvak Nacional natjecanje u gavnoj rundu otvara u utorak sa prvakom Engleske, dan kasnije u srijedu je na rasporedu susret sa mađarkom prvakom dok je treći susret sa bjeloruskim prvakom na rasporedu u petak nakon samo jednog dana odmora.
GRUPA 6, Gyor (Mađarska) - Dvorana: Magvassy Mihaly Sports Hall
1. Kolo, 29/09/2015

15:30 Baku United FC - NACIONAL ZAGREB -:-
17:45 Gyor ETO - Lida Lidelmash -:-
2. Kolo, 30/10/2015
15:30 Lida Lidelmash - Baku United FC -:-
17:45 Gyor ETO - NACIONAL ZAGREB -:-
3. Kolo, 02/10/2015
16:30 NACIONAL ZAGREB - Lida Lidelmash -:-
19:00 Baku United FC - Gyor ETO -:-

Vezani članci