Kako su njemački Hrvati namještali utakmice u BiH?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Ante Š. i Marijo C. su glavni osumnjičenici za moguću namještaljku. Kako doznaje Deutsche Welle, Ante Š. je priznao njemačkim istražiteljima da je s Marijom C. zajedno „utjecao" na igrače obiju ekipa, te na suce. Cilj: momčad iz Armenije je trebala izgubiti. Za „podmazivanje" igrača i sudaca platili su ukupno 50.000 eura.

Ono što je posebno pikantno u ovom slučaju je, kako doznajemo od izvora u njemačkim istražnim krugovima, kontakt Ante Š. s jednim od najpoznatijih (bivših) hrvatskih nogometaša. Ante Š. ga je obavijestio o organizaciji manipulacije, kako bi i on profitirao od moguće dobiti u kladionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o jednom od članova „zlatne" generacije hrvatskog nogometa, čovjeku koji je nastupao za nekoliko velikih inozemnih klubova.

No, od ilegalne zarade nije bilo ništa. Utakmica Širokog s Armencima završila je onako kako nije bilo dogovoreno: pobijedio je Banants Yerevan.

Važnu ulogu u suđenju Anti Š. i Mariju C. će imati još jedna utakmica Europske lige u kojoj je nastupio jedan klub iz BiH. Radi se o susretu između Aalborga BK i FK Slavije iz Sarajeva. Susret bez postignutih golova je odigran 16.7.2009.

Marijo C. se, po saznanjima Deutsche Wellea, na dan održavanja susreta nalazio u Danskoj - kako bi s ukupno 60.000 eura „kupio" suradnju igrača i jednog klupskog čelnika Slavije u organizaciji namještaljke.

 

Vezani članci