Kakav Ronaldo, hrvatski as vuče Juve na startu sezone: Mandžo zabio i asistirao za pobjedu

Vidi originalni članak
...a Mandžukić i Perišić su upisali po pogodak i asistenciju. Obojica su se tako upisala u strijelce i drugo kolo uzastopce nakon što je napadač Juventusa prošlog tjedna zabio u pojedi protiv Lazija (2-0), a krilo Intera u remiju protiv Torina (2-2).

Mandžukić je postigao pogodak na stadionu Ennio Tardini već u drugoj minuti utakmice. Juan Cuadrado je ubacio s desne strane, a Mandžukić pucao glavom, no pogodio je braniča Simonea Iacoponija u leđa, nakon čega se lopta sretno odbila do hrvatskog napadača koji nije propustio poklon postigavši pogodak za vodstvo Stare dame. Bio je to njegov 36. gol za Juventus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku prvog poluvremena Parma je bila bolja i izjednačila je u 33. minuti preko Gervinha. Ipak, u drugom poluvremenu talijanski prvak je ubacio u brzinu više i u 58. minuti gosti su ponovo poveli. Douglas Costa je lijepo uposlio Mandžukića koji je petom asistirao Matuidiju, a ovaj zabio pod gredu u bliži kut suparničkog gola.

Mandžikić je na terenu proveo cijeli susret, baš kao i Cristiano Ronaldo koji je odigrao još jednu blijedu predstavu u dresu talijanskog velikana.

Sjajnu predstavu pružio je i Ivan Perišić u Interovoj pobjedi 3-0 protiv Bologne.

Gosti su poveli u 66. minuti golom Radje Nainggolana koji je odlično pucao unutar kaznenog prostora nakon asistencije Mattea Politana. Inter je utakmicu prelomio u 82. minuti golom Andrea Candreve nakon sjajnog Perišićevog proigravanja. Akciju je započeo Marcelo Brozović uposlivši Matiasa Vecina koji je gurnuo loptu Perišiću na krilo, a ovaj sjajnom loptom uposlio Candrevu za vodstvo 2-0.

Odličan nastup Perišić je okrunio u 84. minuti drugim golom ove sezone. Nakon što je primio loptu u kaznenom prostoru, Perišić je 'slomio' braniča Federica Mattiella te potom pogodio gornji desni kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac je zabio i prošlo kolo u remiju protiv Torina (2-2), a bio je to njegov 32. gol u dresu Nerazzurra. Perišić i Brozović su odigrali cijeli susret, dok Šime Vrsaljko nije nastupio.

Juventus s tri pobjede iz tri kola vodi na ljestvici, dok je drugi Napoli sa šest bodova i utakmicom manje. Šest bodova i susret manje ima i SPAL na trećoj poziciji. Inter je nakon prve pobjede sezone skočio na sedmo mjesto sa četiri boda.

gol.hr

Vezani članci