JAKIROVIĆ "Mislim da se Zrinjski i Dinamo nisu dogovorili, ali nije mi niti malo žao"

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Sergej Jakirović je sa Zrinjskom poharao prvenstvo BiH, nakon 19 kola ima 48 bodova, čak 12 više od drugoplasirane momčadi Tuzla City. Najavljivan je kao glavni kandidat za trener Dinama, ali prema novijim informacijama iz Maksimira Željko Kopić će vjerojatno dobiti šansu povesti momčad i u drugi dio sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je razgovora mene i Dinama, međutim pod ugovorom sam sa Zrinjskim do 2023. godine i želio sam da se klubovi dogovore, kako bismo Dinamo i ja išli dalje u realizaciju. Međutim, mislim da se klubovi nisu dogovorili tako da ću ostati u Zrinjskom i nastaviti raditi svoj posao kao i dosad", kazao je Jakirović u velikom razgovoru za Sportske novosti.

"Dinamo je bio konkretno zainteresiran, moj rezultat sa Zrinjskim nije prošao nezapaženo, to mi je bila najbolja reklama. Svakom je treneru rezultat glavni argument. Međutim, Dinamo je imao trenera, makar je bio v.d., jasno je da su se koncentrirali na završnicu jesenskog dijela, a što će i kako dalje to ja ne znam".

Je li vas zvao netko iz sadašnje Uprave ili Zdravko Mamić?

"Razgovora uvijek ima, a Zdravko i Zoran Mamić su u Hercegovini, dolaze na naše utakmice i sigurno je da im se svidjelo kako Zrinjski igra".

Nakon kontakata da budete trener, nitko vam nije rekao da su se odlučili za drugoga?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako ispada na kraju. Možda su povukli ručnu nakon ovih zadnjih rezultata… Službeno sam trener Zrinjskog, sve ostalo je navodno".

Dakle, kažete da je vaš ugovor sa Zrinjskim pravi razlog što niste imenovani trenerom Dinama. Obično je Dinamo u takvim situacijama, kad su s druge strane klubovi kao Zrinjski, našao rješenje. Na čemu je zapelo?

"Ne znam. To ostaje između dva kluba. Prije svega trener sam pod ugovorom i treba doći do dogovora. Meni je glupo da nešto forsiram, moj sadašnji klub stao je iza mene maksimalno, dali su mi odriješene ruke i nema logike da inzistiram na nečemu drugome. Prvo mi valja napraviti posao sa Zrinjskim kako treba. U jako smo dobroj poziciji i želimo osvojiti titulu prvaka. Što se nadam da ćemo i uspjeti".

Očito puno značite Zrinjskom?

"Jasno da im značim, to je pod broj jedan, cijene me zbog rezultata koje smo napravili. Isto tako što je tiče Dinama, moguće je da se povukao i zato što je Kopić dobro odradio posao. Nitko me službeno nije zvao".

Pisalo se po medijima da već slažete stožer za Dinamo?

"Imam svoj stožer koji svugdje ide sa mnom, i sada je u Mostaru, eventualno ako treba još koji trener može se proširiti. Recimo sa stručnjacima za kondiciju i rehabilitaciju…"

Govorilo se da ste htjeli kraj sebe u Dinamu Kristijana Polovanca.

"Pa je, nas dvojica smo radili u Sesvetama i imamo super odnos. No, znao sam da je on bio glavni kandidat za trenera Sesveta".

Koliko vam je žao što, kako se sada čini, nećete doći u Maksimir?

"Nije mi nimalo žao. Trener sam Zrinjskog i samo sam na to koncentriran, nema mi što biti žao. Imam ugovor i nastavljam istim putem", rekao je između ostalog Jakirović.

Vezani članci