VIDEO  IVANKOVIĆ Odavno nisam vidio igrača s takvim osjećajem za prekide, radi se o velikom talentu

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Mladi kadet HŠK Zrinjski Antonio Toni Prskalo najbolji je strijelac Premijer Lige BiH U-17. U 19 odigranih susreta mladi Prskalo je postigao čak 23. pogotka. Veliki broj njih postigao je i iz slobodnih udaraca, pa čak i kornera te tako brojne posjetio na legendarnog Blaža Baku Sliškovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prskalo je prošao omladinsku školu Hajduka otkuda je i stigao u kadetsku momčad Zrinjskog koju vodi Mario Maka Ivanković

Trener kadeta kaže kako se radi o velikom talentu.

"U ovih 19 odigranih kola on je pokazao zaista vrhunsku kvalitetu, a još više u činjenicu da je najbolji strijelac lige iako ne igra napadača već na poziciji ofenzivnog veznog. On ima sve predispozicije za biti pravi igrač. Rodio se s velikim talentom i sada je samo na njemu da ga dograđuje i bude uporan", kaže Ivanković za Hercegovina.info te dodaje kako je pred njim još puno rada.

"Godine u kojima je on sada su krizne godine, prelazak u juniore. Većina igrača tu zapne i ne 'izgura' svoj talent na najbolji mogući način."

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na nekim će nedostatcima morati još više raditi.

"Uvelike smo pojačali rad u omladinskoj školi u odnosu na prije. Imamo i kondicijske trenera i vjerujem da je i to dalo rezultate u bržem razvoju. Vjerujem da će Antonio pojačati neke stvari koje mu nedostaju, tu mislim na neke fizičke predispozicije. Ima kvalitetu, tehniku, a ja odavno nisam sreo momka koji ima tako dobar osjećaj za slobodnu udarac. Ima odličnu nogu i koristi je maksimalno. Ne ide samo prebaciti živi zid, intenzivno prati kako vratar stoji i kako se kreće. Ukoliko bude sve kako se nadamo svi, izrast će u kvalitetnog igrača kakvih danas ne dostaje. On je ona 'starinska desetka', a k tome ima i obiteljskih gena za nogomet."

Brzo bi mogao 'zakucati' i na vrata prve momčadi.

"On je do ljeta još kadet, tek je na pola puta i sada mu slijedi najveća borba. Ove godine promijenjena je politika u prvoj momčadi našeg kluba. Prilika se daje mladim i nadarenim igračima. Doći će i on na red, ali još nekolicina njih", zaključio je Ivanković.

Vezani članci