Ivan Rakitić: 'Moja je obitelj duboko proživljavala rat, nedostaje mi'

Vidi originalni članak
Treninzi su naporni i na pravom smo putu, rekao je Ivan Rakitić, novi igrač Barcelone, u intervjuu za katalonski radio RAC 1.

Rad s novim trenerom Luisom Enriqueom Raketa je usporedio s onim bivšeg trenera u Sevilli Unaija Emeryja rekavši kako imaju sličnu ideju igre. No u Barçi ipak ima dvojicu suigrača koji čine razliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Divim se Xaviju po svemu, pravi je gospodin. Vrlo je teško igrati protiv njega jer zna diktirati ritam utakmice, igrač je najviše klase i savršeni kapetan. Iniesta daje lopte kakve nitko drugi ne može, uživam igrati uz njega - izjavio je te otkrio da uči katalonski jezik koji je po mnogočemu različit od španjolskog.

Povezanost sa Švicarskom kod hrvatskog reprezentativca velika je. Iako je nastupao za tamošnju U-21 reprezentaciju, srcem je odlučio igrati za Hrvatsku te cijeni Švicarce "zbog svega što su napravili za njega". Voditeljicu je zanimalo kako je Ivan proživljavao ratne godine u Hrvatskoj za boravka u inozemstvu.

- Bio sam u Švicarskoj i nisam proživio rat kao neki drugi, ali sjećam se da sam sa 6-7 godina nosio municiju po kući. Moja ga je obitelj duboko proživljavala.


Vezani članci