Ivan Bebek održao tribinu u Ljubuškom

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na poziv predsjednika Udruge nogometnih sudaca Županije ZH-e Gorana Paradžika u Ljubuškom je javnu tribinu održao poznati hrvatski nogometni sudac Ivan Bebek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako još relativno mlad (ima 44.godine) iza Bebeka je veliko iskustvo, kako na domaćim travnjacima tako na europskim terenima. U Hrvatskoj Prvu nogometnu ligu sudi već dvadeIset i jednu godinu, a čak 295 puta bio je glavni sudac. Osamnaest godina ima međunarodnu licencu, a šesnaest puta sudio je Ligu prvaka.

Na tribini u hotelu Bigeste govorio je o glavnim karakteristikama i kriterijima koje bi svaki sudac trebao imati ako želi postići cilj. Bilo je zanimljivo slušati predavanje suca koji je prošao i „sito i rešeto“, o naporima koje treba uložiti da bi se postao kvalitetan sudac, od tjelesne pripreme, praćenja aktualnih događanja, pa sve do psihološke pripreme, javlja Radio Ljubuški.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nakon izlaganja u kojem je sažeto rekao sve što je mislio da treba reći bilo je nekoliko aktualnih i zanimljivih pitanja na koje je spremno odgovorio. Prisutni su bili suci iz, ponajprije ŽZH-e, ali i iz cijele BiH jer je među njima bilo i onih koji su „potegnuli“ iz Srednje Bosne, a bilo je i nogometnih stručnjaka i djelatnika koji su željeli čuti što poznati sudac ima reći.

Gostovanje ovog suca, inače Ljubušaka iz Veljaka, imalo je svrhu osnažiti projekt „Postani nogometni sudac“ koji se provodi u Županiji i cijeloj Bosni i Hercegovini. Organizator je bila Udruga nogometnih sudaca ŽZH-e, a pokrovitelj Ministarstvo financija ŽZH-e.

Vezani članci