Ibričić: U Hajduku ću završiti karijeru, odlučio sam živjeti u Splitu

Vidi originalni članak
Ovo mu je treća posudba. Bio je prije na posudbama u turskim klubovima Gaziantepsporu i Kasimpasi, a onda ga je sadašnji klub Erciyesspor dao na posudbu Vardaru.

Trener ode, a ja na posudbu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Prvi sam put u životu u Skoplju. Drago mi je da sam se vratio na "naše" govorno područje nakon što sam četiri godine proveo u Rusiji i Turskoj - istaknuo je Senijad.

S Vardarom je prošao pripreme u Antaliji.

- Odigrali smo šest utakmica. U četiri sam odigrao 90 minuta, u dvije sam odigrao po pola sata. Zasad sam zadovoljan, momčad je odlična - istaknuo je.

Nije očekivao da će ovu polusezonu zaigrati za Vardar.

- Kada sam već morao ići na posudbu, htio sam se vratiti u Hajduk. Razgovarao sam s čelnicima kluba, oni su pristali, ali tadašnji trener Tudor bio je protiv mog dolaska. Navodno jer nisam discipliniran. Svašta. Koliko on voli Hajduk, pokazao je svojim odlaskom uoči nastavka prvenstva. A htio sam igrati čak i besplatno - rekao je Ibričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda ste trebali pričekati da Tudor ode?

- Nisam mogao više čekati jer su počinjale pripreme klubova za drugi dio sezone - istaknuo je.

Otkud toliko posudbi?

- Uvijek ista priča. Dođem u novi klub, dobro krenem, a onda dođe neki drugi trener i ja padam u drugi plan - istaknuo je Ibričić koji je profesionalnu karijeru počeo u Zagrebu. Za klub iz Kranjčevićeve igrao je od 2004. do 2008. godine, kada je prešao u Hajduk gdje je ostao do 2011. godine.

- Rekli su mi da je cilj osvojiti prvenstvo Makedonije. Imamo tri boda više od ostalih, ali već u nedjelju imamo teško gostovanje kod Sileksa. Koliko znam, najveći suparnici bit će nam Rabotnički i Škendija, koja se silno pojačala a trenira ju Ardian Kozniku - istaknuo je Ibričić koji zasad stanuje u hotelu Russia čiji je vlasnik Sergej Samsonenko, gazda nogometnog i rukometnog kluba Vardar.

U Splitu sam kupio stan

- Uskoro se selim u stan jer mi dolazi obitelj, supruga, kći od 4,5 godine i sin koji se rodio prije šest mjeseci. Kada dođu, bit će mi puno lakše - rekao je.

Sjeti se i nogometnih dana iz Kranjčevićeve.

- Zagreb mi je prvi pružio priliku da zaigram. Bio sam prije toga na probi u Hajduku, ali nisam prošao. U Zagrebu su te godine dali priliku nekolicini mlađih igrača među kojima sam bio i ja - istaknuo je.

U Hajduk se na kraju vratio iako nije prošao na probi.

- Čudan je put nas nogometaša. U Hajduku ću sigurno završiti karijeru, odlučio sam živjeti u Splitu, gdje sam kupio i stan.

vecernji list

Vezani članci