HŠK Zrinjski: Uz mnogo rada i odricanja do titule prvaka, radujemo se utakmicama u Ligi prvaka

Vidi originalni članak

Nazočnim novinarima obratio se treneri mladih Plemića Nenad Gagro, Drago Bokšić i Igor Melher te nogometaši Josip Miketek, Marijan Ćavar, Stjepan Radeljić, Anđelo Bevanda i Vencel Kožul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvalio bih Upravi kluba koja nam je osigurala sve uvjete za rad, svim djelatnicima kluba, svim trenerima, polaznicima Omladinske škole, te svim ljudima koji su bili uključeni u ovaj projekt.Rezultat nije došao sam od sebe. Liga je po meni ove godine najujednačenija, bilo je tu 4-5 ekipa koje su pretendirale za prvo mjesto. Na kraju smo mi uspjeli prvi doći do cilja i presretni smo zbog toga" kazao je Nenad Gagro

Kapetan Josip Miketek smatra kako je Zrinjski zasluženo osvojio naslov prvaka.

"Mnogo truda, rada i odricanja smo uložili da bi došli do titule prvaka", poručio je Miketek.

U posljednje kolo Zrinjski je ušao s bodom više od Sarajeva, pa je samo pobjeda u Tuzli Plemićima jamčila prvo mjesto.

"Znali smo da nas očekuje veoma teška utakmica. Sloboda je jedna od najboljih ekipa u Ligi, ali vjerovali smo u svoje mogućnosti i pobjedom osvojili titulu", riječi su Marijana Ćavara.

Stjepana Radeljić osvojio je dvostruku krunu ove sezone. Naime, mladi stoper je osvojio titulu sa seniorskom i juniorskom ekipom Zrinjskog.

"Sigurno da će ova titula pomoći meni i mojim suigračima u daljnjoj karijeri. Od početka smo vjerovali da možemo do titule i na kraju smo ostvarili naš cilj", kazao je Radeljić.

Trener vratara u Omladinskoj školi Zrinjskog Drago Bokšić pohvalio je vratara juniora Dujmovića koji može nastupati i za kadetsku momčad.

"U Tuzli je vratar Dujmović bio jedan od najboljih. Vratari u seniorskoj momčadi Karačić, Bandić i Vasilj ponikli su u Zrinjskom i to je pokazatelj da se u klubu dobro radi s vratarima, te su naši vratari prepoznatljivi po svom stilu branjenja", komentirao je Bokšić.

S vratarima u Omladinskoj školi radi i Igor Melher koji je istaknuo kako je osvojena titula kruna rada talentirane generacije juniora.

"Od početka su napravili dobru klapu i zajedništvo u ekipi, svaka im čast na osvojenoj titulu i želim im svu sreću nastavku karijera", rekao je Melher.

Osvajanjem naslova prvaka Bosne i Hercegovine juniorski sastav Zrinjskog izborio je plasman u Ligu prvaka.

"Radujemo se utakmicama u Ligi prvaka. Osvojili smo prvo mjesto i to nam daje samopouzdanje da u Ligi prvaka ostvarimo što bolji rezultat i pokažemo da vrijedimo", kazao je Anđelo Bevanda.

Lijevi bočni Vencel Kožul ističe kako je kolektiv najveća snaga juniorske momčadi Zrinjskog.

"Mi smo jedna velika klapa, jedna velika obitelj i to je presudilo da na kraju sezone osvojimo prvo mjesto", obrazložio je Kožul.

Čak 13 igrača iz aktualne momčadi Zrinjskog nema slijedeće sezone pravo nastupa u juniorskoj konkurenciji. Neki od njih će biti priključeni seniorskom sastavu, a ostali karijeru nastaviti u drugim sredinama.

"Ambicije seniorske ekipe su uvijek velike, prvo mjesto ili izlazak u Europu i tu je uvijek manje prostora za mlađe igrače. Talent i kvalitetu posjedujemo, sada na koji način će ti igrači nastaviti svoje karijere teško je reći, ali najvažnije je da rezultati postoje", istaknuo je trener juniora Zrinjskog Nenad Gagro.

HERCEGOVINA.info / pogled.ba

Vezani članci