HŠK Zrinjski:Slišković najavio promjene u sastavu za gostovanje u Krupi

Vidi originalni članak
Na vrhu ljestvice nalaze se nogometaši Širokog Brijega i Zrinjskog, s tim da Širokobriježani imaju bolju gol razliku i drže čelnu poziciju.

Plemiće ovog vikenda očekuje teško gostovanje kod Krupe, jedine momčadi koja svoje utakmice igra na umjetnoj podlozi, piše pogled.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Krupu idemo s ambicijama da napravimo dobar rezultat, a to je za nas uvijek samo pobjeda. Nastojat ćemo se tako postaviti na utakmici. Nećemo razmišljati o defanzivnoj taktici, nego ćemo igrati onako kako smo navikli i kući i u gostima. Kako za nas, tako i za sve druge protivnike teren predstavlja određeni problem. Krupa je navikla igrati na takvoj podlozi. Mi nismo, ali smo ovaj tjedan radili na umjetnoj travi kako bi se privikli uvjetima terena u Krupi. Koliko će to pomoći vidjet ćemo na samoj utakmici", kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković i dodao:

"Pribojavamo se njihovih prekida, jer su tu zaista kvalitetni u skoku. Trebamo raditi što manje prekršaja, eventualno tih kornera gdje su oni opasni, pokušati kontrolirati utakmicu i iz takve kontrole ugroziti gol protivnika i vratiti se kući zadovoljni. Koliko ćemo u tome uspjeti ovisi o mojim igračima, ali isto tako i o igračima Krupe koji će imati iste ambicije".

Prošle sezone Krupa je u debitanskom nastupu u Premijer ligi ostvarila veliki uspjeh plasiravši se u Ligu za prvaka. I ove sezone momčad trenera Slobodana Starčevića pruža dobre partije i trenutačno je na petom mjestu.

"Ekipa koja je potvrdila da u bh. nogometu igra važnu ulogu. Imaju kvalitetne i mlade pojedince, ali i iskusne igrače. Prošle sezone su bili među prvih šest, ove sezone su također dobri, tako da iz godine u godinu potvrđuju kvalitetu. Naravno da to sve mi znamo, i trebamo dati svoj maksimum i više od toga kako bi se iz Krupe vratili sa pozitivnim rezultatom. Po meni je Krupa čvršća u gostima, nego kao domaćin. Kompaktni su, disciplinirani u igri i teško je probiti taj defanzivni blok koji Krupa koristi. Također, imaju brze bočne igrače koji uvijek mogu napraviit kontru i polukontru. Kući se žele otvoriti, što protivnik može iskoristiti. Nadamo se da će takvih situacija biti u Krupi i da ćemo najkvalitetniji mogući način iskoristiti naše kontre", istaknuo je Slišković.

Trener Zrinjskog nije još odredio sastav koji će nastupiti u Krupi. Stojkić je protiv Radnika zaradio treći žuti karton, pa će zamijeniti Luka Lučić. Vjerojatno će zaigrati i oporavljeni Marin Galić. Slišković nije siguran u kojoj će formaciji istrčati Mostarci u subotu. Postoji mogućnost da Zrinjski zaigra s tri igrača u veznoj liniji, Todorovićem i Filipovićem na krilima, te Bilbijom u napadu. Druga formacije je ona standardna koju je uglavnom koristio Slišković u tekućoj sezoni, a to je dva zadnja vezna, ispred njih Bilbija, krilni igrači Todorović i Filipović, u vrhu napada Handžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica između Krupe i Zrinjskog igra se u subotu u 13 sati

Vezani članci