HŠK Zrinjski: Mladi Plemići osvjetlali obraz i obranili čast svetog dresa koji nose

Vidi originalni članak

Jučer su juniori HŠK Zrinjski na travnjaku stadiona pod Bijelim brijegom ugostili vršnjake iz danskog FC Midtjylland u uzvratnoj utakmici UEFA Lige mladih. Prva utakmica odigrana u Danskoj završila je rezultatom 3:1 za domaćina. Mladi Plemići u prethodnom kolu izbacili su prvaka Mađarske i vjerovali su da mogu do još jednog podviga. Za one koji ne znaju danska momčad ima višestruko veći proračun od Zrinjskog i ta ista momčad je lani u okviru istog natjecanja svladala velikane poput Rome i Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U takvom odnosu snaga mladi Plemići su istrčali na travnjak na kome su ove godine odigrali svega dvije utakmice riješeni da skupo prodaju svoju kožu. I igrali su mladi Plemići jučer do zadnje kapi znoji, a u toj borbi ostali su s igračem manje koji je po nama ipak prestrogo dosuđen. Česti pritisci gostujućih igrača i jauci nakon nekih i bezazlenih startova uticati su na suca da olako daje kartone igračima Zrinjskog.

I nakon što su ostali s igračem manje mladi Plemići se nisu predali i iz brzine 100 na sat ubacili su u brzinu više. U takvoj igri imali su nogometaši HŠK Zrinjski dvije i više nego odlične prigode i samo je sreća spasila goste od poraza. Ostaje žal nakon svega što Zrinjski nije mogao računati na neke igrače koji su trenutno na posudbi, a da su oni bili na raspolaganju treneru Cvitanoviću drugačije bi se priče pričale, i u Danskoj i jučer u Mostaru. Na kraju ovi nastupi mladih Plemića u Ligi mladih trebali bi biti putokaz i onim starijim kolegama. Ono što navijači traže od nogometaša Zrinjskog jučer su im priuštili juniori najtrofejnijeg kluba u BiH. Mladi Plemići su osvjetlali obraz i obranili čast svetog dresa koji nose i iskreno se nadamo da će neki od njih sutra obući i dres prve momčadi.

 

 

Vezani članci