HŠK Zrinjski: Blaić ispada, velika gužva u sredini

Vidi originalni članak
O idealnom sastavu odbio je pričati, no i prije subotnje generalke s Olimpicom udarna postava Plemića lagano se nazire.

Da odmah na početku analize budemo konkretni - ne treba očekivati revoluciju. Ne bi bilo ni pametno, jer Mostarci su jesenas djelovali vrlo dobro, na trenutke i sjajno, neprikosnoveno. No s druge strane, promjene su neizbježne i s vremena na vrijeme neophodne. Hoće li i koliko će Marinović mijenjati na proljeće, tek ćemo vidjeti, no u sedam test utakmica ove zime planove je ipak donekle razotkrio..., a to su svojim partijama direktno učinili i sami igrači. Nakon Osijeka (1:1), Krke (5:2), Novigrada (0:0), Celja (1:1), Olimpije (1:2), Cibalije (2:1) i Budućnosti (1:1, 6:5 nakon penala) neke su stvari, kako je to rekao i sam šef Plemića, jasnije. Od šest novih imena pristiglih ove zime, Matija Katanec, Filip Arežina, Tomislav Tomić, Benjamin Čolić, Nemanja Bilbija i Kristijan Jajalo, nekoliko njih već se nametnulo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vratima će, to je sigurno, ostati Goran Karačić. Mladi se vratar tijekom stanke oporavio od operacije prepona, pa će mu struka vjerovati i dalje - u nadi da će ponoviti debitantsku jesen na seniorskom nivou u kojoj je primio samo sedam pogodaka. Jasno, velike zasluge za nepropusnost idu i stoperskom dvojcu Danijel Graovac - Neven Laštro. Prema dosada viđenom, nema razlike tu tražiti promjene, a ako ih i bude, Matija Katanec može lako uskočiti. S obzirom da je zbog ozljede propustio dobar dio priprema, najstandardniji igrač Zvonimir Blaić ispao je iz računica, a mjesto će mu uzeti novi desni bek, Benjamin Čolić. Na lijevoj strani ne bi trebalo biti promjena..., s tim da je djelovalo kao Marinović favorizira Peru Stojkića ispred Danijela Stojanovića. Mada, treba se sjetiti da su se njih dvojica i jesenas mijenjala u startnoj postavi.

Najviše dilema je u vezi, gdje ih šest konkurira za mjesta u udarnoj postavi, a čini se da Miloš Žeravica, Tomislav Tomić, Filip Arežina i Oliver Petrak ispred Aleksandra Radulovića i Vučine Šćepanovića. Na krilima će neprikosnoveni ostati Ognjen Todorović i Goran Zakarić, s tim da je Miloš Filipović pokazao da ne namjerava tek tako odustati od borbe za svoju minutažu lijevo uz liniju.

Napad? Najbolji strijelac Jasmin Mešanović i dalje drži ‘pole position', no u Gabeli je vrlo dobro odigrao Stevo Nikolić, a ne treba smetnuti da Marinović sada na raspolaganju ima i aktualnog prvaka, Nemanju Bilbiju. U subotu će generalka s Olimpicom Pod Bijelim brijegom možda otkriti više pred proljetno otvaranje sa Sarajevom...

Dnevni list

Vezani članci