Hrvatskoj i Italiji po jedno poluvrijeme za podjelu bodova

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

...petnaest minuta prvog poluvremena, ali i zahvaljujući jako dobro odigranom drugom poluvremenu. Uža hrvatska obrana, prije svih Ćorluka i Schildenfeld, katastrofalno je odigrala početnih petnaest minuta utakmice, jako daleko od protivničkih igrača i vrlo statično, a time su unijeli i nesigurnost u ostatak momčadi, no na sreću to se nije osvetilo, budući da ni talijanski napadački dvojac Balotelli i Cassano nisu bili do kraja konkretni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je uslijedilo petnaest minuta dobre igre hrvatske reprezentacije, ali bez prave prijetnje za Buffona, koji je dva pokušaja u okvir gola s lakoćom obranio.

Uslijedilo je novo loše razdoblje igre Hrvatske, a ovog se puta to i osvetilo.U 38. minuti Marchisio se našao oči u oči s Pletikosom, ali oba njegova udarca hrvatski je vratar odično zaustavio. Međutim, u nastavku tog napada uslijedio je prekršaj na dvadesetak metara od gola, iz kojeg je Pirlo preko živog zida zabio za vodstvo Talijana.

U drugom poluvremenu puno bolja igra hrvatske reprezentacije i dosta rezervirana igra Talijana, koji su doista zaprijetili tek dva puta udarcima iz daljine. Nakon puno uloženog truda, Hrvatska je došla do izjednačenja u 72. minuti, kada je Strinić ubacio s lijeve strane, a Mandžukić na sedam metara primio loptu i uz pomoć vratnice savladao Buffona za konačnih 1:1 i svoj treći gol na ovom natjecanju.

S obzirom na viđeno večeras, neriješenim rezultatom zadovoljnija može biti Hrvatska, ali u konačnici jedan bod bi mogao puno više vrijediti Talijanima, s obzirom da njih u posljednjem kolu čeka susret s Irskom, dok Hrvatsku čeka dvoboj protiv najkvalitetnije momčadi u skupini, Španjolske.

Izvor: euronogomet.com

Vezani članci