FOTO  Hrvatski prvak Nacional Zagreb ima najviše reprezentativaca na EURO-u

Vidi originalni članak
Hrvatski prvak Nacional Zagreb na predstojećem EURO-u imat će čak sedam igrača i to je apsolutni rekord predstojećeg EURO-a. Pored četiri Hrvatska reprezentativca (Tihomir Novak, Kristijan Grbeša, Vedran Matošević, Renato Koturović), Nacional ima još dva slovenska (Igor Osredkar i Kristjan Čujec) te jednog srpkog (Mladen Kocić) reprezentativca. Vrijedi istakmuti da je Nacionalov popis mogao biti i impresivniji da se nije ozlijedio još jedan sigurni putnik na EURO Luka Perić.

Uspredbe radi, pet igrača na EURO-u imaju španjolski velikani Barcelona i Inter Movistar, portugalski Sporting Lisabon, ruski prvak TTG Ugra, kazakstanski prvak i višegodišnji prvak Europe Kairat Almaty, azerbajdžanski velikan Araz Naxivan...

Splitski prvoligaš Split Tommy će na EURO-u imati čak šestoricu igrača. Pored pet hrvatskih reprezentativaca (Ivo Jukić, Jakov Grcić, Franko Jelovčić, Josip Suton, Mario Stojkić) tu je još slovenski reprezentativac (Alen Fetič).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj podatak je ujedno i veliki priznanje za našu prvu ligu koja je iz gosine u godinu sve jača i privlačnija brojnim intenacionalnim igračima. Za Nacional Zagreb pored navedenih igrača igra i bivši srpski reprezentativac Borko Surudžić, Split Tommy u svojim redovima ima još dva intarnacionalca Davia i Genaria. Ostatak lige lagano zaostaje za našim futsal divovima ali i ostali klubovi imaju šta reći kad je kvaliteta hrvatskog futsala u pitanju.

Vezani članci