Hrvatska uspješna na startu kvalifikacija

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
U Rigi je Hrvatska pobijedila s 3-0 uz solidnu predstavu koja je, što je najvažnije, donijela startna tri boda u skupini F. Hrvatska je dominirala od početka do kraja utakmice, te je bilo samo pitanje s kolikom će razlikom Bilićevi izabranici demonstrirati premoć.

I, dakako, bilo je pitanje kada će pasti latvijska obrana da krene lavina napada Hrvata. Do 43. minute je Latvija držala nulu, a tada je grubo pogriješio njihov vratar Vanins, koji je bio najgori pojedinac na travnjaku. Olić je pucao iskosa s lijeve strane, a vratar je šeprtljavo odbio do Petrića koji sa samo nekoliko metara nije imao problema zabiti svoj dvanaesti gol u reprezentativnom dresu. Na početku drugog dijela Hrvatska je još jednom našla nespremnu obranu Latvije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac Petrić je asistirao Ivici Oliću koji je na drugoj stativi glavom nečuvan zabio za 2-0. Tada su se i Latvijci "okuražili", te su dva puta zaprijetili, ali to je bilo sve od njih. Pri jednoj akciji odlično je reagirao Niko Kranjčar koji se vratio do vratarske linije Runje i spasio izbijanjem siguran pogodak.  

 

Za najljepši potez na utakmici zaslužan je bio Darijo Srna, koji je nakon kornera sa skoro 20 metara opalio desnom nogom poluvolej, a vratar domaćih je zbunjeno samo popratio let lopte po sredini vratiju u mrežu.

U utorak, u sklopu 2. kola, Hrvatska igra u Zagrebu protiv, na papiru, najvećeg suparnika u skupini - Grčke. Uspješan je bio i hrvatski trener Zlatko Kranjčar, kao izbornik Crne Gore. U 1. kolu skupine G Crna Gora je u Podgorici pobijedila Wales 1-0, a "zlatni pogodak" je postigao Mirko Vučinić u 30. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izostanku ozlijeđenog Stevana Jovetića, apsolutni vladar događaja na travnjaku je bio igrač Rome Vučinić koji je, uz pogodak, još nekoliko puta prijetio velškim vratima. Inače, utakmica je u Podgorici bila žestoka i nabijena emocijama, pa su tako podijeljena po tri žuta kartona s obje strane. Uspješan je bio i Josip Kuže na izborničkoj dužnosti Albanije.

S momčadi je gostovao u Rumunjskoj, te je ugrabio veliki bod (1-1). U utakmici skupine D Rumunjska je povela golom Stancua u 80. minuti, no navijače domaćina je primirio Muzaka zabivši tri minute prije kraja za 1-1. Švedska je uz dva pogotka Pontusa Wernblooma, igrača AZ Alkmaara, pobijedila na domaćem terenu Švedsku s 2-0 u ogledu skupine E.  

Totalsport

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Vezani članci