HRVATSKA DOČEKUJE WALES Pogledajte sastav Vatrenih, Marko Livaja kreće od prve minute u grotlu Poljuda

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Andrej Kramarić igrat će na desnom krilu Vatreni protiv Walesa, izbornik Zlatko Dalić odlučio se za igrača Hoffenheima, jednog od senatora reprezentacije. Kramarić je na Svjetskom prvenstvu u četiri utakmice bio na toj poziciji, a protiv Kanade je zabio dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Hrvatska uglavnom ima formiranu momčad, tijekom tjedna o poziciji desnog krila govorilo se kao jedinom otvorenom mjestu, ne napravi li izbornik neki potez iznenađenja u posljednji trenutak. Dalić je ponudio više kandidata, u igri su bili i Nikola Vlašić, Mario Pašalić i Lovro Majer, no na kraju je izbor još jednom pao na jednog od dugovječnijih igrača nacionalne vrste. Kramarić od Svjetskog prvenstva ne igra na svojoj razini, ali u posljednjoj utakmici kluba zabio je dva gola s bijele točke te je s time podigao raspoloženje. Dalić je govorio da mu treba prodoran igtrač na toj poziciji, Andrej ima razne vrline i ne djeluje kao klasično krilo, no izbornik dobro zna što može dobiti od njega, prenose Sportske novosti.

Livaja

Marko Livaja starta kao centarfor. Ako je izbornik vagao izmeu njega i Brune Petkovića ozljeda igraća Dinama olakšala mu je posao, no na svojem Poljudu, dojam je, Livaja je i tako imao pole-position.

Kako je Dalić na Svjetskom prvenstvu ustabilio startnu postavu, a Josip Šutalo je u Kataru ušao kao zamjena za Dejana Lovrena u ogledu za treće mjesto, neke druga pitanje, čini se, nisu ni bila otvorene.

Livaković je prvi vratar, Juranović ima prednost pred Stanišićem na desnom beku, pogotovo kad se igra utakmica u kojoj se od braniča očekuje da bude ofenzivan. Stoperi su Šutalo i Gvardiol, a lijevi branič Sosa. U vezni će igrati Modrić – Brozović i Kovačić, a u napadu Kramarić, Livaja i Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeka ih drugačije iskušenje nego u Kataru, ne bi čudilo da se Wales odluči za čvrstu obranu i trebat će probijati bedem. To Hrvatskoj nije uvijek išlo najbolje pa je i s tog aspekta utakmica zanimljiva. Pobjeda je jedini cilj, no pitanje je koliko će teško biti stići do nje. Možda će bitna biti uloga i igrača s klupe.

Sastav Hrvatske za Wales:
HRVATSKA (4-3-3) Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Kramarić, Livaja, Perišić

Vezani članci