Hrvatska bi u 1/8 finala mogla igrati protiv Slovaka ili Velšana

Vidi originalni članak
Wales je iznenađujuće osvojio grupu ispred favoriziranih Engleza koji su na kraju zauzeli drugu poziciju, dok je Slovačka treća čime ulazi u krug šest trećeplasiranih reprezentacija od kojih četiri prolaze u nokaut fazu.

Dakle, situacija je sljedeća:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko Hrvatska osvoji prvo mjesto (za što joj treba pobjeda protiv Španjolaca), ići će na Slovačku ili trećeplasiranu momčad iz skupine E, a to će biti netko između Belgije, Irske ili Švedske. U priču se uključuje i skupina F gdje svi 'stignu' završiti treći: Mađarska, Portugal, Austrija ili Island...
Ako Vatreni završe na poziciji koju trenutno okupiraju, odnosno ostanu drugi iza 'furije', očekuje ih pobjednik skupine E, 'azzurri' Antonia Contea.

Talijani su suvereno osvojili svoju grupu i sutra najavljaju kombinirani sastav protiv motiviranih Iraca.

U slučaju da izabranici Ante Čačića  izgube od aktualnih europskih prvaka, a Česi dobiju Turke, Hrvatska pada na treću poziciju koja ih spaja sa pobjednicima A ili B grupe.

To su Francuska ili Wales, ovisno o krajnjem poretku trećeplasiranih reprezentacija.

Hrvatskoj je trebala pobjeda Engleza nad Slovacima kako bi posve osigurali prolazak u osminu finala, ali to se nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ukoliko Nijemci savladaju Sjeverne Irce, 'kockasti' su sigurno u drugom krugu, bez obzira što se dogodilo od 21 sat u Bordeauxu.

24sata.hr

Vezani članci