Hercegovački derbi se čeka s nestrpljenjem

Vidi originalni članak

... susjeda i velikih suparnika, Širokog Brijega i Zrinjskog (16 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi i na tribinama

Ovaj derbi se u oba tabora čeka s velikim nestrpljenjem. Ne nedostaju navijačka prepucavanja s obiju strana preko društvenih mreža, većinom duhovite i "s mjerom". Jer, osim na travnjaku, dvoboj će se voditi na tribinama, nadajmo se korektan i s "potrošnjom" velike količine decibela.

Očekuje se dolazak mnogo navijača iz Mostara, na čelu s grlatim Ultrasima za koje je namijenjen "kavez" na istoku, dok će Škripari napuniti "kavez" na sjeveru. Ulaznice su u pretprodaji od srijede (danas Fan shop ipak neće raditi, Veliki je petak, ali hoće sutra od 10 do 13 sati. Cijena ulaznica za sve tribine je 5 maraka.

Trenutačno drugoplasirani Zrinjski ima šest bodova više od trećega Širokog (52:46). - Očekujem sličnu utakmicu onoj jesenskoj na Pecari (0:1 Todorović 31, 1:1 Menalo 74, 2:1 Čabraja 78, pp).

Vjerujemo kako će Zrinjski, koji ima odličnu momčad i pojedince i koji jako uvažavamo, zaigrati otvoreno i bez kalkulacija u ovoj utakmici. Sigurno je kako ćemo i mi igrati napadački, na pobjedu. Neće biti lako, ali pun sam vjere u moje nogometaše. Na Pecari uvijek igramo dobro, ne vidim razloga da tako ne bude i protiv Zrinjskog i da nakon utakmice mi budemo zadovoljniji - rekao je trener Širokog Goran Sablić novinarima, ali o sastavu nije govorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko dvojbi

Istaknuo je tek kako ima nekih dvojbi, posebice tko će zaigrati na lijevom krilu, mjestu koje je tijekom sezone "držao" Luka Menalo.

- Stigao sam kući u srijedu uvečer iz Vaduza, gdje sam igrao 90 minuta protiv Lihtenštajna (4:0) za U21 reprezentaciju BiH. Cijelu sam utakmicu odigrao i protiv Walesa (2:0). Kažu da sam igrao dobro, imao sam po jednu asistenciju za gol na oba susreta. Ima umora, ali jedva čekam naći se sa suigračima - rekao je jučer prije popodnevnoga treninga Stjepan Lončar.

- Derbi će sigurno ispuniti očekivanja. Jedva ga čekam. Realno, izgledi su 50:50 posto. Nama je veliki problem nedostatak Menala, ali možemo slaviti uz pomoć navijača i bez njega. Zabit će već netko taj pogodak... Možda i ja, zašto ne? Znam, protiv Krupe sam neobjašnjivo zapucao 4-5 zicera. Bila je kiša, ali to mi nije opravdanje. Bude li prigoda, ovaj put ću pogoditi, siguran sam... Što se Zrinjskog tiče, stvarno je dobra momčad. A od pojedinaca, najbolji su Nemanja Bilbija i Miloš Filipović. Moramo ih dobro "zatvoriti" - kaže Lončar.

Večernji list BiH

Vezani članci