Hercegovac u Seriji B: Trudom i zalaganjem došao sam do ove razine

Vidi originalni članak
Njegova Virtus Entella konačno je pobijedila i nastavila borbu za ostanak u Seriji B.
Gruđanin u Seriji B: Trudom i zalaganjem došao sam do ove razine

Mladi branič iz Hercegovine i doveden je kako bi pripomogao u tome, a zna se što dobar branič znači za "catenaccio" pristup u talijanskom nogometu. Igrač o kojem govorimo ima 19 godina i rutineri od 23 do 34 godine iz Virtusa jako dobro su ga prihvatili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je Toni Nikić, Gruđanin vrijedan 150 tisuća eura, prema Transfermarktu. Igrač Širokog Brijega na posudbi u Virtus Entelli javio nam se iz gradića i luke Chiavari u Genovi, gdje se i nalazi njegov klub. - Ovdje sam na posudbi pola godine, uz mogućnost otkupa ako Virtus Entella procijeni da bih im dobro došao u budućnosti. Prvi dojmovi u ovoj sredini su odlični. Grad je lijep, ekipa me je na prvu prihvatila, a evo učim i talijanski jezik. Sve u svemu, jako sam zadovoljan - govori nam Nikić.

Njegov nogometni put krenuo je iz rodnih Gruda, a kako je susjedni Široki Brijeg nogometno središte ZHŽ-a i jedan od najvećih klubova u BiH, jasno je kako je težio svoj talent iskoristiti i u tom bh. velikanu. - Moj nogometni put počeo je u Grudama, a s nepunih sedam godina počeo sam trenirati u HNK Grude. Treniralo me nekoliko odličnih trenera, od kojih bih izdvojio Vedrana Vlašića. Najviše mi je pomogao, bio velika podrška, a i danas se redovito čujemo, dadne mi pokoji savjet i jako sam mu zahvalan na svemu. Nakon što sam prošao sve uzraste u Grudama, otišao sam u HNK Široki Brijeg - prisjeća se Nikić. A onda su ga prepoznali i ostali treneri.

- Korak po korak, trudom i zalaganjem i zahvaljujući trenerima koji su me prepoznali, došao sam do prve ekipe - priča nam Nikić. Premda ima obveza u novom klubu i kao najmlađi mora pomoći da momčad ne padne iz Serije B u niži rang, stigne Nikić pratiti i što se događa u njegovoj matičnoj ligi. - Svakodnevno se čujem s kolegama i pratim sve što se događa u mojem klubu, Širokom Brijegu. Stignem pratiti i što rade na pripremama. Iskreno, kao igrač i navijač kluba, nadam se da će osvojiti i naslov prvaka države - kaže za kraj Nikić.

Večernji list

Vezani članci