Hajduku se konačno posrećilo: Crni vjetar puni Poljud na utakmici protiv Olimpije!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
- Jean, Jean - na treningu viče Mišo Krstičević.

- Drogba, Drogba - skandiraju navijači na svakoj utakmici. Igrač s brojem 77 na dresu postao je tema struke i ljubimac navijača. Dva zgoditka Brotnju je 'stavio' u test-utakmici gdje se odlučivalo hoće li nakon probe ostati u Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je u Turskoj dodao još jedan gol austrijskom WAC-u i za kraj je zabio i podgoričkoj Budućnosti u finalnoj utakmici turnira u Gabeli. Jean Evrard Kouassi najveći je Hajdukov dobitak u zimskom prijelaznom roku.

Neočekivani profit stigao je na 'mala vrata', tamo gdje se nitko nije nadao zapuhao je 'Crni vjetar'.

- Zapamtite, zovu ga Vento nero - govorio nam je njegov menadžer Matthias Feurich kada je početkom siječnja zajedno s Kouassijem sletio u splitsku zračnu luku Resnik.

Mnogi su odmahivali rukom, "ma kakav crni vjetar, to je još jedan igrač na probi". U zračnoj luci Kouassija nije dočakalo blještavilo foto-aparata. Čak su se slučajni prolaznici pitali "je li on Brazilac". Iz Fluminensea su se čekala pojačanja, ali umjesto Brazilca došao je Afrikanac.

- Imam ponudu Monaca, ali odlučio sam se za Hajduk - bila je prva izjava Kouassija koja je izazvala još više nevjerice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je mladi igrač izabrao Hajduk umjesto Monaca, logično je pitanje koje je tim istim logičnim putem i objašnjeno.

- Neće igrati u Monacu, pokušajte u Hajduku - savjetovali su iz Germania sporta, agencije s kojom surađuje njemački mendažer Feurich.

Daljni tijek zbivanja dobro je poznat. Rekli bi povjesničari, dalje je sve legenda. Kouassi se brzo uklopio u Krstičevićev rad. Lagani, hitri dribler osvojio je srca navijača, ali dobio je i simpatije struke. Gledali smo Jeana kada ga je grubijan iz Minska, stoper Trubilo, 'sasjekao' s leđa u susretu Bijelih i Dinama. Bolno je izgledalo, ali Kouassi je istrpio bol kao što je istrpio i sumnje.

- Boljeli su me gležnjevi od udaraca, ali nisam došao da bih odustao - poručio je svom menadžeru i sutradan se odmah priključio treningu.

Poljudsku premijeru imat će u subotu kontra Olimpije i nema sumnje da će Kouassi biti dočekan sa velikim odobravanjem. U moru loših poteza pri dovođenju igrača proteklih sezona, Kouassi je zaista iznimka koja obećava.

- Imamo dobre prijatelje pa su nam bez odštete ponudili kvalitetnog igrača - kazao je sportski direktor Krešić kada je u Turskoj dobro promotrio Kouassija.

Neka se i Hajduku jednom sreća osmjehne. Ako ne s Brazilcima, onda s Afrikancem.

sportske.jutarnji.hr

Vezani članci