Gračan podnio ostavku, neće više biti izbornik mlade reprezentacije

Vidi originalni članak

Nenad Gračan podnio je ostavku na mjesto izbornika U-21 reprezentacije Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presudio mu je startni poraz od Škotske 2:1 na Šubićevcu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2021., a razlaz je dogovoren odmah nakon utakmice po dolasku u hotel, pišu 24sata.

Izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić i Nenad Gračan obavijestili su nakon kraćeg razgovora kako je Gračan podnio ostavku.

Kustić još nema ideju tko bi trebao naslijediti Gračana čiju će ostavku Izvršni odbor HNS-a gotovo sigurno prihvatiti.

"Naravno da nemamo spremno rješenje jer smo se nadali da će Gračan voditi reprezentaciju i dalje, zbog toga smo mu uostalom nedavno i dali podršku. Ima dovoljno vremena do iduće akcije. Nećemo žuriti, bitno je da donesemo kvalitetno rješenje."

Hrvatska je vodila 1:0 da bi u zadnjih desetak minuta prokockala pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da smo prvo poluvrijeme odlično izgledali. Dolazili smo organiziranom igrom do njihove zadnje linije, znali smo da su agresivna momčad koja se brani s puno igrača, ali je sve izgledalo više manje kako smo željeli", analizirao je Gračan nakon utakmice.

Gračan je nakon Europskog prvenstva u Italiji i San Marinu bio na udaru fiktivnog predsjednika HNS-a Davora Šukera. Šuker je htio na njegovo mjesto dovesti trenera Lokomotive Gorana Tomića, no Izvršni odbor HNS-a usprotivio se Šukerovoj želji i Gračan je na kraju ostao.

No nije dugo potrajao nakon tih zavrzlama.

Vezani članci