GOŠK: Sudac Zrilić dopustio da nas izmasakriraju u Tuzli

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Motiv Tuzlaka za trijumfom u susretu 13. kola Premier lige je bio znatno veći s obzirom na njihovu poziciju na ljestvici, ali prema riječima čelnika kluba iz Gabele, u takvoj postavci domaći nisu birali sredstva kojima bi došli do tri važna boda. - Ogorčeni smo na ponašanje domaćih igrača i njihove klupe te suđenje na ovom susretu, kaže sportski direktor GOŠK-a Lujo Ilić.
Prepričavajući događanja s utakmice u Tuzli Ilić navodi uvrede s kojima su se susreli od klupe domaćina.
- Vrijeđali su i napadali našu klupu, trener Slobode Darko Vojvodić se u tome isticao, ponašanje njihovih igrača je bilo katastrofalno. Za igračke karijere i kasnije od kad sam u Upravi GOŠK-a nikad ovakvo nešto nisam doživio, govori Ilić.
Agresivnu igru o kakvoj je za Dnevni list jučer govorio i strijelac jedinog pogotka za Gabeljane, Miljenko Bošnjak, prema mišljenju Ilića nije adekvatno sankcionirao glavni sudac Robert Zrilić iz Banje Luke.
- Suci nisu dopustili grubu, nego potpuno nesportsku igru. Izmasakrirali su nam igrače, Zrilić je mogao slobodno dati sedam - osam crvenih kartona, ali je jedva povremeno posezao za žutim. S druge strane nama je svirao smiješne prekršaje u napadu. Kao da smo igrali košarku, ogorčen je bio Ilić.
Nije samo sudac Zrilić po Iliću utjecao na regularnost utakmice.
- Prvi gol smo primili iz zaleđa, bilo je to sramotno suđenje Zrilića, ali i njegovog pomoćnika Maria Vincetića iz Orašja. Dopustili su divljačko ponašanje igrača i klupe domaćina, sve je bilo na pomoć Slobodi. To nema veze s nogometom i suđenjem, ustvrdio je Ilić.
Jasno je kako će na kraju ipak ostati samo zapamćena pobjeda Slobode na koji god način ona izborena te da Gabeljani neku značajniju satisfakciju s istupom o događanjima neće dobiti. A bh. momčadi s pozicijom kao Sloboda nažalost će očito i ubuduće, a prema odavno ustaljenoj praksi našeg nogometa, nastaviti pribjegavati svim sredstvima pri ovakvim rezultatski nepovoljnim situacijama.
- Želimo da se sankcionira sudac, barem tu satisfakciju možemo dobiti. Ovo sve nema smisla i nije sport. Tražit ćemo od Saveza da pregleda snimku, Tuzlaci su pribjegli svim mogućim nesportskim stvarima kako bi dobili utakmicu, izjavio je Lujo Ilić.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci