GOŠK: Ohrabrenje pred najzahtjevniji dio natjecanja

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Osim Sarajeva i Širokog, Lavovi nigdje u prvenstvu nisu olako prepustili bodove, a malo tko je bio optimist pred put u Sarajevo i duel s Olimpicom, koji je po prvi puta nastupio na renoviranom stadionu Otoka.
- Bio sam zabrinut načinom na koji smo bespotrebno izgubili utakmicu protiv Čelika, jer bila je to i priprema za Olimpic koji ima vrlo dobru ekipu, a bili su i na putu prema gornjem dijelu ljestvice, govori trener GOŠK-a Milomir Odović.
Gabeljani su izdržali sve nalete domaćih u prvom poluvremenu utakmice.
- Imali smo i malo sreće u prvom dijelu, da bi u drugih 45 minuta sve išlo u našu korist. Šteta je što nismo otišli i do kraja, ali uzimajući u obzir kako se situacija odvijala u prvom dijelu, moram biti zadovoljan. Najvažnije je da smo nastavili niz bez poraza u prvenstvu, komentirao je Odović.

Puno posla u stanci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOŠK nakon devet kola ima gol razliku 7:9, teško postiže, ali jednako tako i prima golove (tri utakmice su završili uz ishod od 0:0).
- Dosta toga u obrani možemo napraviti čvrstom pozicionom i duel igrom, dok je za igru prema naprijed, bolji protok lopte i sudjelovanje većine igrača u napadima, potrebno vrijeme, napominje Odović.
U dvotjednoj stanci zbog obveza reprezentacije pred GOŠK-om je puno posla.
- Slijedi nam nadogradnja u svim segmentima. Moramo podići fizičku spremu, a s obzirom da su moji treninzi uvijek s loptom, popravljat ćemo i sve ostalo. Radit ćemo dva puta dnevno, kaže Odović.
Nakon stanke Gabeljani će krenuti u najzahtjevniji dio prvenstva. Sva gostovanja su standardno teška (Zvijezda, Sloboda, Čelik), međutim, pred momčadi su i na stadionu Podavala utakmice gdje se ne mogu smatrati favoritima (Željezničar, Borac, Velež).
- Svojim prethodnim nastupima smo pokazali da je svaka utakmica prilika za osvajanje bodova. Nadam se da ćemo podići igru u stanci i bez obzira na teške protivnike iskoristiti svaku šansu za popravljanje svoje pozicije, rekao je Milomir Odović.

Pavlović: Najgore suđenje dosad

Predsjednik GOŠK-a Pero Pavlović je bio dosta nezadovoljan suđenjem koje je momčad imala u duelu s Olimpicom. Posebno je bio kivan na glavnog suca susreta, Eldisa Prošića iz Cazina.
- Bilo je to daleko najgore arbitriranje što smo dosad imali u Premier ligi. Ni pomoćnici nisu bili puno bolji. Tražit ćemo od Natjecateljske komisije da se pregleda DVD s utakmice. Nadam se da će se stati u kraj takvim sucima u nogometu, izjavio je Pero Pavlović.

Najavljene kazne motivirajuće

Najavljene kazne zbog pristupa igri na utakmici s Čelikom očito su u Sarajevu za nogometaše GOŠK-a bile motivirajuće.
- Ekipa je dobro odigrala, izdržali su sve napade Olimpica, ali i loše suđenje. Zaslužili su da im bude ublažena novčana kazna za susret protiv Čelika, rekao je predsjednik GOŠK-a Pero Pavlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak protiv Splita

Gabeljani će u prvenstvenoj stanci odigrati i jednu prijateljsku utakmicu. Na stadionu Podavala u petak (vjerojatno u terminu od 15.30 sati) će gostovati Split, trećeplasirana momčad Prve HNL. Prvu test utakmicu u ljetnim pripremama za Premier ligu GOŠK je igrao upravo kontra Splita u gostima na Parku mladeži. Tada su domaći bili uvjerljivi savladavši Lavove 5:1 (strijelci Ćapin 2, Erceg, Golubović, Rebić - Livaja).

Dnevni list

Vezani članci