GOŠK iz Gabele ispunio sva očekivanja

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Lavovi od 6. prvenstvenog kola nisu padali na pozicije iz zone ispadanja, a to nisu dopustili da se dogodi ni zaključno s posljednjim.
- Nastupi mojih igrača su varirali od odličnog do skroz slabog. To je vrlo mlada ekipa, 80 posto njih nije ni nastupalo u ovom rangu natjecanja, a nije isto igrati protiv premierligaških i prvoligaških klubova. U jednom trenutku smo mislili da smo sve rješili, pa se doveli u gotovo bezizlaznu situaciju, a potom ipak osigurali ostanak. Kad se sve oduzme i zbroji mislim da smo napravili ono što se od nas očekivalo, izjavio je trener GOŠK-a Boris Gavran. GOŠK je sezonu okončao s 33 boda (8 pobjeda, 9 remija, 13 poraza) i na diobi jedanaestog mjesta s Veležom i Leotarom, momčadi od kojih su, međutim, imali bolji međusobni omjer. Gabeljani su među momčadima kojima je domaći teren, vjerojatno i zbog skoro nepostojanja pritiska koji on obično nosi, najmanje značio. Tako su po učinku podijelili s Veležom 14. mjesto na ljestvici “domaćin” sa 6 pobjeda, 4 remija i 5 poraza (22 boda). Kao gosti su ponovno s Veležom podijelili 7. mjesto uz 2 pobjede, 5 remija i 8 poraza (11 bodova). Od svih momčadi koje su za svoj status strahovale do posljednjeg kola pretrpili su najmanje poraza. Tvrda jesenska momčad svoju gol razliku je znatno pokvarila u posljednjoj trećini prvenstva (na kraju je bilo 26:43). Kalkulirajući sa sastavom GOŠK je od 23. do 28. kola primio čak 20 golova, dok su u prvih 20 utakmica prvenstva primili samo 18.
S Borisom Gavranom za kormilom GOŠK je osvojio 18 bodova, dok su zajedno Darko Dražić (prvih 5 kola) i Milomir Odović jesenas momčad ostavili s 15 bodova zalihe. Raspored je ipak išao na ruku Lavovima u proljetnom dijelu prvenstva, a od struke se očekivalo da pitanje ostanka riješi znatno ranije.
- Raspored više nije važan, ove sezone je osvojeno puno bodova na strani. Premier liga je bila dosta izjednačena i jednostavno kako bi se kome poklopio dan, tako su i utakmice završavale u korist raspoloženijeg i boljeg tima. Suđenje je bilo na vrhunskoj razini čitave sezone i, ukoliko mislimo ići prema naprijed, ovo je sigurno pravi put, rekao je Boris Gavran.

Karić najbolji pojedinac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i prošle sezone, najbolji strijelac GOŠK-a je bio Mahir Karić sa 7 golova (5 u jesenskom dijelu). Ostali su djelo sljedećih nogometaša: Mirza Džafić (6), Damir Zlomislić (4), Feđa Dudić (3), Tomislav Tomić (2), Miljenko Bošnjak, Ivan Raič, Armin Helvida, Marko Grgić (1). U korist GOŠK-a su bila dosuđena dva penala tijekom sezone, a realizirali su ih Dudić i Džafić.
Po 4 asistencije su upisali Marko Grgić, Mahir Karić i Danijel Ćulum, slijede Feđa Dudić (3), Miljenko Bošnjak, Tomislav Tomić (2), Dragan Dobrić, Damir Zlomislić, Sanid Mujakić (1).
Nogometaši GOŠK-a su jedanaest puta proglašavani najboljim akterima susreta. Ta čast je pet puta pripala Kariću, a po jednom Džafiću, Grgiću, Zlomisliću, Bošnjaku, Tomiću i Danijelu Ćulumu. Vodeća snaga GOŠK-a je bio Mahir Karić, koji je i najbolje ocijenjeni igrač Lavova tijekom kompletne sezone.

Tomiću najviše nastupa

Najviše nastupa (28) u dresu GOŠK-a ove sezone je upisao veznjak Tomislav Tomić odigravši ukupno 2007 minuta. Najveću minutažu je, međutim, u 27 odigranih utakmica skupio stoper Armin Helvida (2430 minuta). Po 27 puta su nastupili i Nikola Schreng (2393 minute), Mahir Karić (2323) i Damir Zlomislić (2227). U 26 navrata zaigrao je Filip Žderić (2286), potom s 25 nastupa slijedi Vedad Šabanović (2099), s 24 Danijel Ćulum (1900)…
Struka je ove sezone koristila usluge ukupno 30 nogometaša, što ne znači da su Gabeljani imali široku klupu, jer je bilo upravo suprotno. Treneri bi se u slučaju izostanka jednog – dva igrača već nalazili u velikim problemima kako sklopiti sastav.

Lavovi među korektnijim momčadima

Igrači GOŠK-a su bili među korektnijim u Premier ligi s ukupno 2 crvena i 59 žutih kartona. Još jesenas su isključenja zaradili Mahir Karić i Damir Zlomislić. Najviše žutih kartona su dobili Tomić i Žderić, po 7. Osim njih požutili su još: Helvida 6 puta, Šiljak i Zlomislić po 5, Šreng 4, Dudić, Mus, Šabanović i Karić po 3, Bošnjak, Pehar, Ćulum i Džafić po 2, Hrkać, Kojić, Park, Raič i Mujakić po 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dnevni list

 

Vezani članci