FOTO/VIDEO  Europska liga: Poraz Seville, Basel odličan

Vidi originalni članak
U najzanimljivijoj utakmici večeri Porto je pobijedio Sevillu golom Mangale u 31. minuti. Domaćin je najbliže drugom golu bio u 45. minuti kada je Defour uzdrmao vratnicu, te u 89. minuti kada je vratnicu pogodio i Quaresma. Najbolju priliku za Andalužane imao je Gameiro koji je u 75. minuti zapuicao zicer. Porto je od 87. minute igrao bez isključenog Fernanda. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odradio je svih 90 minuta za španjolski sastav.

Juventus je do pobjede u Lyonu stigao golom Bonuccija u 85. minuti. Bila je to već 52. utakmica ove sezone Lyona koji je nastupio bez petorice važnih igrača (Miguel Lopes, Gueida Fofana, Mouhamadou Dabo, Milan Biševac, Clement Grenier).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Basel je deklasirao Valenciju 3:0 u susretu koji je igran bez gledatelja nakon što su navijači švicarskog kluba izazvali nerede u Salzburgu. Valencija je dobila svih pet gostovanja ove sezone uz razliku pogodaka 8-0, no u Baselu je teško stradala. Strijelci su bili Delgado (34, 38) i Stocker (90+1).

AZ je do večeras bio jedini četvrtfinalist koji nije upisao poraz, u deset susreta je ostvario po pet pobjeda i neodlučenih ishoda. No izgubio je od Benfice 0:1, a pogodak odluke zabio je Eduardo Salvio u 48. minuti. Benfica je zadnji put slavila u Nizozemskoj davne 1969.

Rezultati:
Porto - Sevilla 1:0
Lyon - Juventus 0:1
AZ Alkmaar - Benfica 0:1
Basel - Valencia 3:0

Vezani članci