EURO Sterling donio pobjedu Engleskoj nad Hrvatskom

Hina
Vidi originalni članak

U susretu 1. kola D skupine Europskog nogometnog prvenstva reprezentacija Hrvatske je na stadionu Wembley izgubila od Engleske sa 0-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak odluke zabio je Raheem Sterling u 57. minuti.

Englezi su žestoko pritisnuli na početku i već u 6. minuti Foden je pogodio stativu. Domaćin je imao odličnu priliku i u 9. minuti, no Livaković je sjajno obranio Phillipsov udarac.

U nastavku prvog dijela gledali smo "šahovsku partiju" bez većih prilika. Nažalost, Hrvatska u prvih 45 minuta nije uputila niti jedan udarac u okvir suparničkog gola.

Engleska je povela u 57. minuti golom Raheema Sterlinga. Kyle Walker je sjajno proigrao Kalvina Philipsa koji je ubacio u kazneni prostor do napadača Manchester Cityja, a ovaj je sa 10-tak metara svladao Livakovića.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja susreta "Vatreni" su pokušavali izjednačiti, ali nisu ozbiljnije ugrozili engleska vrata.

Utakmica se igrala na stadionu Wembley pred 22.500 gledatelja, a sudio je Talijan Daniele Orsato.

Bio je to 11. međusobni susret "Vatrenih" i "Gordog Albiona", Engleska je slavila šest puta, Hrvatska tri puta, a dva susreta su završila bez pobjednika.

U drugom susretu iz ove skupine u ponedjeljak će u Glasgowu snage odmjeriti Škotska i Češka.

"Vatrene" u drugom kolu, 18. lipnja u Glasgowu očekuje susret protiv Češke, dok se u Londonu sastaju Engleska i Škotska.

Zadnje kolo na rasporedu je 22. lipnja, "Vatrene" će u Glasgowu igrati protiv Škotske, dok se u Londonu sastaju Češka i Engleska.

Vezani članci