Draženko Bogdan trener pionira HŠK Zrinjski

Vidi originalni članak
Možete li nam se ukratko predstaviti?

Zovem se Draženko Bogdan, trener sam u Nogometnoj školi HŠK Zrinjski. Nakon igračke karijere koju sam završio u HŠK Zrinjskom 2000-te godine, započeo sam s radom u nogometnoj školi. Prva selekcija su bili pioniri generacija 89/90. Narednih godina sam praktički vodio sve selekcije i nakon dvije godine rada u seniorskoj momčadi kao asistent, evo ponovo sam u školi i to ponovo sa selekcijom pionira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz vaše bogate igračke karijere možete li nam izdvojiti ime trenera koji je posebno zaslužan za ovo što danas radite?

Pošto sam odrastao u Osijeku tako sam prošao i omladinsku školu NK Osijeka. Imao sam sreću da me treniraju eminentni stručnjaci Grnja, Đuričić, Čordaš, Ljupko Petrović i Zlatko Stanković koji je jedan od najboljih trenera omladinskog nogometa. On je svojevremeno vodio akademiju Davor Šuker u kojoj sam imao priliku raditi i ujedno se školovati. Svakako treneri sa ovog područja koji su mi puno pomogli su Franjo Džidić, Mican Kordić,Vladimir Skočajić - Taramba. I danas mi Franja i Taramba pomažu u mome trenerskom poslu. Inače mislim da u ovom poslu učiš cijeli život i smatram da od svakoga tko se bavi ovim poslom možeš ponešto novo naučiti.

Kakva je relacija vas i ljudi koji vode školu? Jedan ste od trenera zbog kojih roditelji upisuju djecu u školu nogometa, kako gledate na to?

Ekipa trenera je izuzetno skladna, međusobno se dogovaramo i pomažemo jedni drugima. Da li se djeca upisuju u školu radi mene? Ne znam to mi puno znači ako je tako. Ja nastojim imati prvenstveno pedagoški pristup u radu sa djecom. Mislim da je vrlo bitno djecu prvo odgajati i reći da je škola na prvom mjestu. Prijateljski odnosi i poticanje radnih navika , lijepo ponašanje su preduvjet za dobar i kvalitetan trening. Meni je satisfakcija da su neki dječaci koje sam trenirao postali igrači, ali isto tako oni koji su izišli na pravi put i najsretniji sam kada me sretnu na ulici i svi mi se srdačno jave. Mislim da je to uspjeh.

Kako ste zadovoljni proteklom sezonom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sezonom sam zadovoljan jer smo završili na prvom mjestu, sa vrlo dobrim prikazanim igrama i vrlo efikasno. Postigli smo 107 pogodaka a primili 10.

Koje su Vaše želje i ciljevi u nastavku prvenstva?

Želje su da se dobro predstavimo u daljnjem natjecanju za prvaka BiH i ako možemo odemo do kraja.

Gdje vidite vaše prednosti u odnosu na druge klubove?

Ne mogu dati ocjenu s obzirom da nisam imao prigodu gledati ostale ekipe ali mogu reći da smo mi ekipa koja igra otvoren i napadački nogomet sa što više posjeda i sa što više pogodaka.

Uspijete li uz svoj trenerski posao uloviti i malo vremena za sebe. Kako provodite slobodno vrijeme?

Slobodno vrijeme provodim sa obitelji i naravno uz kavu sa prijateljima, tema nogomet, Zrinjski ...

Za kraj kakvi su Vam osobni planovi za budućnost?

Nemam dugoročne planove,daj Bože zdravlja i uživaj u životu i nogometu.

hskzrinjski.ba

Vezani članci