Drama na Rujevici: Rijeka gubila do 80. minute, pa promašila penal i zabila za pobjedu u 94.!

Vidi originalni članak
Ali na kraju, nakon tako dramatično izborene pobjede, iz 4622 grla činilo se glasnije nego ikada!

Rijeka je u neviđeno dramatičnoj utakmici na kišnoj Rujevici pobijedila Lokomotivu s 2:1. U utakmici u kojoj je Matjaž Kek htio odmoriti glavne adute za Olympiakos, u kojoj je na kraju uveo trojicu ključnih jer do 80. minute je gubio, a tri boda mu je donio reprezentativac Filip Bradarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji je najprije zabio udarcem s 20 metara koji je kliznuo inače odličnom Šemperu kroz rukavicu, a potom maestralno, malonogometno asistirao Mateiju u 94. minuti za pobjedu!
Matjaž Kek počeo je bez Gorgona, Gavranovića, Eleza, Hebera, Kvržića, Mišića i Sluge.

Rijeka je prva zaprijetila, u petoj je minuti Črnic pucao prizemno, malo pokraj gola.

Ali Lokomotiva je povela u 16. minuti! Babić je pucao, lopta se odbila od bloka, došla do Doležala, koji je sam ispred Prskala asistirao Majeru da gurne loptu u praznu mrežu.

U 21. minuti Vešović je htio penal nakon što ga (ni)je držao Šunjić u kaznenom prostoru. Četiri minute kasnije Matei je jako dobro pucao iz slobodnog udarca, ali Šemper je odlično obranio.

Šemper je i u 43. minuti zaustavio udarac sa 16 metara Črnica, kojem je Matei namjestio šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu Matjaž Kek morao je uvesti najjače napadačke adute Marija Gavranovića i Hebera...

No, pravih šansi nije bilo, a Majer je u 72. minuti zaprijetio iz daljine, otišlo je malo iznad gola.

U 76. minuti Mišić je pronašao Hebera, ovaj se sjajno oslobodio čuvara, ali slabo pucao pa je Šemper pokupio loptu. Minutu kasnije opasno je pucao Gavranović s 20 metara, Šemper je zaustavio.

I u 80. minuti izjednačenje! Bradarić je opalio s 20 metara, lopta je bila kliska zbog jake kiše, Šemper je bio na njoj, ali mu je kliznula uz rukavicu i ušla u mrežu!

Da bi u 84. Ivanušec povukao Hebera u šesnaestercu, Rijeka je dobila penal za pobjedu, ali je Šemper zaustavio udarac Mateija!

No, u 94. minuti fenomenalno, malonogometno dodavanje Bradarića i Matei zabija za 2:1!

Rijeka je tako iščupala vrlo važne bodove, jer da nije pobijedila, Dinamo bi u nedjelju mogao pobjedi čak sedam bodova.

Rijeka: Prskalo - Vešović, Župarić, Punčec, Zuta - Đoković (od 72. Mišić), Bradarić - Martić (od 54. Heber), Črnic, Matei - Jelić (od 62. Gavranović).

Lokomotiva: Šemper - Capan, Soldo, Kolinger, Musa - Šunjić, Ivanušec, Karačić - Majer (od 85. Kolar), Doležal (od 58. Burić), Babić.

Poredak: Dinamo 13 (5), Rijeka 12, Hajduk 10 (5), Osijek 9 (5), Slaven 9 (5), Inter 8 (5), Cibalia 6, Lokomotiva 4, Istra 2, Rudeš 2.

Goal.com

Vezani članci