Dinamo poražen kod Salzburga, presudio pogodak s bijele točke

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U susretu 3. kola E skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je na gostovanju kod austrijskog prvaka RB Salzburga izgubio sa 0-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak odluke zabio je Noah Okafor iz jedanaesterca u 70. minuti.

"Modri" su dobro ušli u susret, u 8. minuti opasno je zaprijetio Mišić, a u 13. minuti i Ivanušec. Međutim, mreža domaćeg sastava je ostala nedirnutom. U 17. minuti zaprijetili su i domaćini, no Livaković je obranio Sučićev udarac. U posljednjih 15 minuta prvog dijela Salzburg je pritisnuo, međutim domaćini niti jednom nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Dinamovim vratima.

Pritisak domaćina nastavio se i na otvaranju drugog dijela i Salzburg je u 55. minuti dočekao sjajnu priliku. Seiwald je ubacio iz kornera, Šeško pucao glavom pogodivši Livaković u glavu.

Ključni trenutak utakmice zabio se u 68. minuti kada je latvijski sudac Andris Treimanis dosudio upitan kazneni udarac za Salzburg nakon Moharamijeva prekršaja nad Andreasom Ulmerom. Okafor je bio siguran za 1-0.

Dinamo je u sudačkoj nadoknadi uspio zatresti mrežu suparnika, no gol Drmića je poništen zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za domaćine je Luka Sučić igrao do 90. minute, dok Roko Šimić nije ulazio u igru.

Za sedam dana hrvatski i austrijski prvak će imati uzvrat na stadionu Maksimir.

U drugom susretu iz skupine večeras se na Stamford Bridgeu sastaju Chelsea i Milan.

Nakon nepotpunog trećeg kola na vrhu ljestvice je RB Salzburg s pet bodova, Milan ima četiri, Dinamo tri, a Chelsea jedan bod.

Vezani članci