DINAMO "Korak smo bliže izgradnji novog modernog stadiona"

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nakon jučerašnje odluke Vlade Republike Hrvatske da stadione Poljud i Maksimir proglasi sportskim građevinama od nacionalnog interesa, priopćenjem su se oglasili iz zagrebačkog kluba. Ističu kako je ovo važan korak za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada Republike Hrvatske na sjednici je u četvrtak, 6. srpnja, usvojila prijedlog Ministarstva turizma i sporta o proglašenju sportskih građevina od nacionalnog interesa pri čemu je taj status dodijelila i stadionu Maksimir. Ova odluka Vlade omogućena je temeljem odredbi novog Zakona o sportu i koji je stvorio preduvjete za sufinanciranje izgradnje stadiona.

GNK Dinamo smatra da je ovo bitan korak prema ostvarenju jednog od najvažnijih ciljeva kluba, a to je izgradnja modernog stadiona u Maksimiru, objekta koji bi bio dostojan velikih uspjeha hrvatskog nogometa, kako klupskog tako i reprezentativnog, a samim time i promotor cijeloga našeg sporta kao i Republike Hrvatske. Klub pozdravlja ovu odluku i ističe zadovoljstvo što je Vlada Republike Hrvatske prepoznala potrebu značajnih ulaganja u nogometnu infrastrukturu kako bi budući stadion zadovoljio uvjete i kriterije za održavanje natjecanja najviše razine.

GNK Dinamo će u uskoj suradnji s Vladom Republike Hrvatske i Gradom Zagrebom intenzivno provoditi sve potrebne radnje s ciljem da se u što kraćem roku i na najbolji mogući način započne i dovrši projekt izgradnje modernog stadiona Maksimir", priopćeno je iz Maksimira.

Vezani članci