Delegacija Komiteta za normalizaciju NSBIH s Osimom na čelu posjetila gradilište budućeg nogometnog centra BIH

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

... Faruk Hadžibegić, ambasador NSBiH, i Jasmin Baković, generalni tajnik NSBiH, posjetila je danas gradilište budućeg nogometnog centra BiH na lokaciji Crkvička ravan.„

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakav centar odavno nam je trebao. Zadovoljni smo ovim što vidimo i nadamo se da će tereni i ostali objekti 24 sata biti u funkciji razvoja nogometa. Šta vrijedi reprezentaciji ako ovdje i na drugim mjestima djeca ne igraju nogomet. Iz kvantiteta dolazi kvalitet. Ovo je odlično", poručio je Ivica Osim.

Generalni tajnik NSBiH Jasmin Baković pohvalno je govorio o angažmanu lokalne vlasti u Zenici koja je osigurala uvjete za realizaciju projekta od kojeg bi nogomet u BiH trebao „izvući samo korist".

O realizaciji projekta koji FIFA i UEFA kroz projekte "Gooal" i "Hettrick" financiraju s oko četiri miliona eura, goste su upoznali projekt menadžer, mr. Nihad Hodžić i načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović. Nogometni centar za reprezentativne selekcije BiH treba bi biti stavljen u funkciju u proljeće 2012. godine.

U sklopu centra gradit će se dva nogometna terena, od kojih je jedan s umjetnom travom. Objekt za koji je Općina Zenica osigurala sve potrebne dozvole, dimenzija je 17 x 106 metara. U njegovom prizemlju bit će smještene sportske prostorije: šest svlačionica, fitnes, sauna, magacin sportske opreme i rekvizita, prostorija za pranje veša, kao i kuhinja, restoran, prostor za edukaciju i projekcije, prostorija za zabavu i igre, te cafe bar. Na spratu će biti 24 dvokrevetne sobe, u rangu hotela s tri zvjezdice, uredi uprave centra i mini cafe bar. Tereni će imati tribinu s 1.500 sjedećih mjesta.

(Fena)

Vezani članci