Darijo Srna: Protiv Grka moramo igrati strpljivo

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Protiv Latvije (u subotnjem ogledu) defanzivnih zadataka gotovo i nije imao.
- Počeli smo protiv Latvije u grču. Ipak nam je to bila prva utakmica u novom kvalifikacijskom ciklusu. Na koncu smo odigrali dobru utakmicu. Nismo srljali. Bili smo očigledno gladni uspjeha. Teško su nas pogodile kritike nakon neuspjeha u prošlim kvalifikacijama i naslovi vezani uz Svjetsko prvenstvo na kojemu nas nije bilo. Zato smo se u Rigi i veselili svakom pogotku. Kao da smo na Svjetskom prvenstvu - govori Srna, a prenosi slobodna dalmacija.

Prema formaciji koju najavljuju grčki mediji izravni suparnik Srni u Maksimiru imao bi biti igrač pirejskog Olympiakosa Vasilios Torosidis. On je junak prve grčke pobjede na Svjetskim prvenstvima. U utakmici protiv Nigerije na Svjetskom prvenstvu iznudio je isključenje protivničkog igrača (Sani Kaita), a potom je postigao i pobjednički pogodak (za 2:1).

- Gledao sam Grke na Svjetskom prvenstvu, ali i u dodatnim kvalifikacijama protiv Ukrajine. Jako su nezgodni. I taj Torosidis. Igrao sam protiv njega kada se Šahtar susreo s Olympiakosom. Grci očigledno igraju bolje u gostima nego kod kuće. Zato moramo biti strpljivi ma koliko nas publika tjerala u napad. Latviju smo dobili upravo kvalitetom, ali i strpljivošću. Trebali bismo i Grčku. Ipak smo mi favoriti.    


M. BARIŠA

Vezani članci