Brojni dolasci u Zrinjski na početku prijelaznog roka

Vidi originalni članak
"Ozbiljni" klubovi u akciju su stupili odmah po završetku jesenske sezone, pokušavajući ući u drugi dio sezone spremniji. Ali, siromaštvo u većini klubova diktira im uvjete kod "nabave robe", tj. većina njih nastoji nekoga prodati negdje u inozemstvo, kako bi popunili rupe u proračunu.

Brojni dolasci u Zrinjski

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je što zanimanja za njihove "eksponate" ima jako malo, jer je Premijer liga godinama na svjetskoj ljestvici vrijednosti iznad 100. mjesta. Prvak Zrinjski sklopio je sporazum s Mariborom o prelasku vratara Pirića u Ljudski vrt, ali to tek na ljeto, pa će Pirić proljetnu polusezonu provesti u Mostaru. Bandić, drugi vratar Zrinjskog, prešao je u Široki Brijeg, dok je bivši vratar s Pecare Soldo potpisao za Zrinjski. Njega (valjda) čeka mjesto među vratnicama kad Pirić ode u "deželu". Zrinjski je kupio i Kadušića (Sarajevo) Stanića (Željezničar), Gržana (Istra), te posudio iz Dinama mladog Džijana... Ode li Bilbija u Švedsku (Brommapajka), Pod Bijeli će brijeg bivši napadač s Koševa Stojčev, (možda) i nadareni Hairlahović (Sloboda). Koplja se i dalje lome oko (ne)odlaska Ćavara u Maribor i Kataneca u Olimpiju (Slovenija), a otišli su Kukoč, Jazvin i Mrkajić. Čini se da je Adžem, trener Željezničara sretan što se "riješio" Stanića, pa kaže da je zadovoljan sadašnjim kadrom i da mu ne trebaju pojačanja! Ni na Koševu neće puno trgovati. S napadačem Ahmetovićem produljili su ugovor. Žele dovesti bivšeg topnika Radnika Obradovića i bivšega reprezentativca Crne Gore i člana Rijeka Šofranca (jesenas Cercl Brugge, Belgija). U Krupu je stigao Vojnović (Rudar P), a otišli su Barić (Došk) i Vidović (?), te vratar Ilić na posudbu (Kozara). Borac bi rado kupio od Sarajeva Ivetića, a došli su Majkić (Velež, jesenas Švedska) i Dujaković (Sloboda, Gošk, Jedinstvo Bi...). Galešić je odbio ponudu za odlazak na Cipar (Aradippou), ali Karić je otišao (Olimpik). Iz Radnika nema vijesti o odlascima i dolascima, dok je Mladost dovela napadača Pandžu (Fes - Maroko, ranije Olimpik, Dinamo, Sarajevo).

Problemi za Slobodu i Čelik

Čelik i Sloboda u problemima su raznih vrsta, pa gotovo i nemaju vremena razmišljati puno o pojačanjima. Ipak, Sloboda bi htjela dovesti Šećerovića iz Mladosti. S Tušnja su otišli (po)najbolji, Krpić (Švedska) i Ordagić (Norveška). Otići se i Hairlahović... Čelik nije uspio zadržati Mahmutovića, najboljeg igrača (Sloga SH). U Gošk su došli Barić (Krupa), Pehar (Zrinjski), Hasanhodžić (Čelik), a otišli Sušić (?), Radeljić (?) i Bošnjak (Sloga SH)... Vitez su napustili Peko (Široki) i Karić (Olimpik). Prijelazni je rok tek počeo, pa se očekuje kako će biti još puno promjena.

Vecernji.ba

Vezani članci