Branko Karačić: Vitez ima kvalitetu, protiv Veleža idemo na pobjedu

Vidi originalni članak

Ovog se puta neće boriti za vrh, nego za ostanak - preuzeo je Vitez.
Tri kola - nula bodova. To je Branka Karačića zateklo na novom radnom mjestu. Motiv je neupitan, zna se što se od njega očekuje, a on vjeruje..., u klub i igrače.
- Vitez se našao u jednoj složenoj situaciji, ali spreman sam pomoći. Prvi poziv dobio sam u četvrtak, rekao tada da ću dva-tri dana razmisliti dok ne skupim dovoljno informacija i sada sam tu spreman da zajedničkim snagama sa Upravom i igračima ostanemo u društvu najboljih, rekao nam je.
Igračkom kadru Viteza - vjeruje. A vjeruje i da zna razloge tri vezana poraza, od kojih su dva upisana dok je na klupi sjedio Valentin Plavčić, a treći za vrijeme kratke vladavine privremenog trenera Ivice Bonića.
- Vitez ima kvalitetu, ali imali smo nezgodan raspored. Uz to, sve su ekipe osim njih tri-četiri tu negdje s kvalitetom. Čujem da je ekipa dobro igrala s Radnikom, da je poraz bio dosta nesretan. U Širokom je to bila druga priča, jer su igrači očito bili dekoncentrirani..., sve je bilo gotovo za nešto više od deset minuta. Protiv Želje svi su vjerovali da je Vitez svježiji. Jer ipak je Željezničar bio umoran od Europe. Međutim to se ispostavilo netočnim, primili smo gol u posljednjoj minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što ga je ohrabrilo u startu, činjenica je da je praktički došao na poznat mu teren. Veliki broj Viteza igrača ovom bivšem treneru Zagreba, Marsonije, Osijeka, Slaven Belupa, Cibalije, Slavonca, Šibenika, Širokog Brijega, Zrinjskog i Riffe poznato je od ranije...
- Znam Smriku, Jurića, tu je sedam igrača koje sam trenirao u Zrinjskom. Vitez ima kvalitetu, ali i puno igrača sličnog profila. Ipak, vjerujem da ćemo uspjeti uspostaviti igru u oba smjera i što prije početi osvajati bodove.
A debi ga čeka - u Mostaru, kod Veleža. Karačić ističe da ga povratak u Grad na Neretvi, gdje je prošle godine s Plemićima slavio naslov prvaka, da bi pola godine kasnije dobio otkaz, ne "ometa" emocionalno...
- Nema tu emocija, ovo je posao. Velež iz tri utakmice ima tri boda, mi nijedan. Kao i u svakoj utakmici, ići ćemo na pobjedu. Nemamo izbora. Želimo pozitivan rezultat, ako ne i sva tri boda.

U Bahreinu lijepo, ali kratko

Nakon angažmana u Zrinjskom, Karačić je dobio posao u bahreinskom klubu Riffa. Nije potrajalo, a razlozi su, kaže hrvatski strateg, bili realni.
- Bilo je lijepo u Bahreinu, mada je kratko trajalo. Rezultatski smo ostali na istoj poziciji i financijski je do jednog trenutka bilo jako dobro. Zašto sam otišao?  Njihov Olimpijski odbor financira klubove, a tada su najednom dali 30 posto manje novca, pa mi je ponuđen i manje unosan ugovor što sam odbio. Trenutno tamo nema nijednog stranog trenera zbog toga, pojasnio je Karačić za Dnevni list.

Dnevni list

Vezani članci